miercuri, 6 octombrie 2010

Gradini botanice... Cele mai celebre gradini botanice - poze

Sponsori:

Unde fugim cand nu avem unde sa fugim? In gradina botanica :) Cine vrea ceva mai mult decat Gradina Botanica din Bucuresti sau Gradina Botanica din Cluj, de exemplu, isi poate deocamdata clati ochii cu cele mai celebre gradini botanice din lume. Avem aici 10 dintre cele mai... ametitoare gradini botanice din lume. De fapt e un pic impropriu spus gradini botanice. Ca nu toate sunt botanice. Mai sunt si parcuri... dar nici chiar parcuri, asa ca hai sa le spunem gradini botanice. Dupa ce am vazut, de exemplu, aici pe blog, o colectie meseriasa de wallpaper-uri pentru desktop sau de cei mai frumosi copaci din lume, hai sa ne bucuram impreuna de aceste adevarate... colturi de rai. Incepem cu Gradina Cosmic Speculation – Scotia. Descrierea sub cele trei poze.

Este deschisa publicului doar o singura zi pe an. Duce matematica si stiinta catre noi nivele. A fost creata in 1989. Chestiile horticole sunt pe locul doi in gradina asta. Este facuta cu gandul de a provoca, de a te face sa gandesti. (Tot nu stiu de ce e deschisa doar o zi pe an…)

Continuam cu Keukenhof Gardens – Olanda. Aranjamente spectaculoase de flori plantate, imbinate cu lucrari de arta superbe. Este una dintre cele mai populare destinatii din Olanda. Contine 7 milioane de fire de lalele dintre care mandria parcului este laleaua neagra ruseasca Baba Yaga.

Suan Nong Nooch – Tailanda. Este celebra gradina asta pentru privelistile fabuloase. Totul pare aici a fi rupt dintr-o poveste. Este plina de case in stil tailandez, restaurante, piscine. Initial a fost conceputa ca o plantatie de pomi fructiferi insa mai marii Tailandei au facut vizite in strainatate si au decis sa faca din treaba asta o gradina publica. A fost deschisa publicului in 1980. Peste 2.000 de vizitatori ii trec pragul in fiecare zi.

Versailles – Franta. Probabil una dintre cele mai celebre gradini. A fost construita de regele Ludovic al 14-lea. A fost nevoie de mult pamant pentru a constitui solul varietatilor diverse de plante. Pomii au fost adusi cu cartuza din toate colturile Frantei.

Jardim Botânico de Curitiba – Brazilia. Este situata in nordul Braziliei si este o mare atractie turistica. A fost deschisa in 1991 si are in ea mii de plante, fantani, lacuri, treburi. Ocupa 240.000 de metri patrati.

Butchart Gardens – Canada. E si asta una dintre cele mai celebre gradini din lume. Privelisti care iti taie respiratia poti gasi in acest adevarat rai pe pamant. Se intinde pe o suprafata de vreo 50 de hectare. Nu exista sezon mort acolo, caci gradina e la fel de spectaculoasa atat vara cat si iarna.

Shalimar Garden – Pakistan. Constructia gradinii a inceput in anul 1641 si a fost terminata un an mai tarziu. Este facuta sub forma unui paralelogram, inconjurata de un zid impunator. Gradina masoara 658 de metri de la nord la sud si 258 de metri de la est la vest. Deci nu e exagerat de mare. In 1981 a fost inclusa in zestrea UNESCO.

Yuyuan Garden – China. Se crede ca a fost construita de dinastia Ming acum vreo 400 de ani. Este construita in cel mai pur stil chinezesc, cu poduri in zig-zag, cu holuri, treburi, dragoni. A tot fost refacuta in lunga ei istorie. Cel mai mult a avut de suferit in secolul 19, din cauza razboaielor civile de acolo. Ultima oara a fost redeschisa publicului in 1961.

Minneapolis Sculpture Garden – SUA. Podul cu lingura si cireasa pe care-l vezi in prima poza a devenit emblema Minnesotei. Designerii gradinii sunt recunoscuti pentru sculpturile lor la scara mare ale unor obiecte obisnuite.

Ryōan-ji – Japonia. O gradina Zen, doamnelor si domnilor. Unii spun ca gradina asta este chintesenta spiritului Zen si poate chiar a culturii japoneze. Are si un templu meserias cu priveliste la gradina. Nu se stie exact cine a facut-o dar ce mai conteaza :)


A aparut Antiplicti.ro - citeste acolo:
- Nunta anului :) - video
- Unde va uitati, bre? Erori nepermise pe site-urile ziarelor nationale
.
Twitter
Facebook

9 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Asa arata Paradisul :D
In Tailanda cu mine, printre lalele...

Reconfortanta postare, bravo!

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

haha, mancand ciresele din minesota, cu un aparat maaaare in mana-ti fragila. ma bucur ca ti-au placut. contam pe tine :D:D

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Dumnezeule!!!!Paradisul pe pamant!!!!Olanda imi place cel mai mult.....o fi pentru ca-i mai colorata,sau ca mai aproape???buuu!Superba postare Cippy!!!

Gaby spunea...

Sunt mirifice aceste gradini.

Hehe, ma pot lauda ca am vizitat atat Gradina, cat si Palatul Versailles :">

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ judy - olanda pare o tara curata, fara excese si fara excentricitati. probabil e corecta si frumoasa :)

@ gaby - oho, esti fericita. felicitari. urmeaza restul, nu? :)

Muvi spunea...

WOW! That's all I have to say.

Gaby spunea...

fericit! sunt baiat:D.

eram sigur ca am ales un termen prea pompos "mirific" :))

as vrea eu sa urmeze si celelalte. dar cine stie ce rezerva viitorul:D

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ gaby - scuze, my man. iti doresc sa le vezi caci chiar merita din ce se vede in fotografii... sau macar china, sua si olanda :)

Anonim spunea...

super frumos din punctul meu de vedere

Trimiteți un comentariu