miercuri, 18 august 2010

Bebelusii morti... Plateste cineva in tara asta??

Sponsori:

Ce s-a intamplat la Maternitatea Giulesti este o tragedie inimaginabila. Nu am copii si nu vreau sa am curand. Asta nu inseamna ca nu-mi pot imagina ce poate sa simta o mama care-si pierde copilul pentru care s-a chinuit 9 luni. Pe care si-l pierde in maternitate, dintr-o prostie fara margini.

Instalatia de aer conditionat era improvizata, asistentele inteleg ca erau maaari şpăgare... copiii erau singuri acolo si fara aparare. Deci iata la ce risc te supui sa nasti in maternitatile romanesti.

Ieri auzeam reprezentantii Ministerului Sanatatii cum se felicitau pentru modul prompt in care au intervenit dupa tragedie. Ok, bravo lor. Problema e insa alta: cand mor copii ca purcelusii nu prea e loc de felicitari. Si, mai mult, invatam ceva din asta???

Luam niste masuri care sa impiedice moartea si chinul in spitalele romanesti?? O astfel de tragedie ar trebui sa fie mereu un pretext pentru a mai corecta ceva in tara asta.

Noi romanii, din pacate, suntem atat de anesteziati de ce ni se tot intampla incat in cateva zile o sa uitam de dezastrul asta si o sa ne vedem de ale noastre. Nu, nu ar trebui sa se intample asta. Responsabilii nostri (si cei care vor sa traim bine si ceilalti) ar trebui sa ia dracului problema in mana si sa corecteze cate ceva. Mereu.

Azi in maternitati, maine in spitale... luna viitoare in scoli si asa mai departe. Au trecut 20 de ani de la Revolutie. Daca in fiecare semestru s-ar fi pus la punct cate ceva, acum am fi fost departe. Ok, nu s-a facut... dar hai sa incepem ACUM!!

Si mai e o chestie. Frate, in tara asta ca si in lume NIMENI nu plateste pentru gestionare defectuoasa, management deficitar, guvernare proasta. Nu. In cel mai rau caz sunt demisi (f.f. rar la noi in tara) sau nu mai sunt votati la alegeri.

Eu as pleda pentru o pedeapsa mai mare in cazul in care nu faci ceea ce trebuie sau ai promis. Frate, ai dat-o in bara, platesti. Amenzi, inchisoare, batai cu biciul in piata publica, gadilit la talpi, ceva. Sa-ti fie un pic frica, sa fii obligat sa muncesti si sa iei deciziile corecte.

Adica atata vreme cat nu ai o responsabilitate iar singura ta temere e ca ai putea fi demis sau sa pierzi alegerile, iti permiti riscul. Mai ales daca esti suficient de istetz incat sa-ti umpli sacii inainte de a pleca din post.

De-aia eu pledez aici pentru pedepse mai drastice pentru cei care nu-si fac treaba. Sigur ca e complicat si n-o sa se intample niciodata. Dar poate ajungeti vreunul care cititi Anti-Plicti presedinte si va ganditi si la asta...

Vezi si:
- De ce sustin taxarea Bisericii de catre stat
- Cat de iresponsabila a fost presa cu moartea Madalinei Manole
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

uite, asta e un motiv pt care eu fac urmatooarea treaba : http://alinropan.wordpress.com/2010/08/18/gata-renunt/

VictorCh spunea...

"...reprezentantii Ministerului Sanatatii cum se felicitau..."
Asta in loc de demisie, nu-u?
"Responsabilii nostri..."
CE vorbesti?!? Esti SIGUR ca-s responsabili? Mie mi se par mai degraba I-responsabili!

Ciupi spunea...

Din punctul meu de vedere cred ca sistemul trebuie revigorat de principiu de la cap…nu de la coada…deoarece e deja imputit..parerea mea, de ce nu se fac astfel de controale inainte de intamplarea unor tragedii precum cazul nefericit din maternitatea Giulesti?

Trimiteți un comentariu