luni, 11 ianuarie 2010

Realitatea, Hotnews, Click si altii au "luat" o stire de pe Anti-Plicti

Sponsori:

Deci. Incepem cu deci ca nici nu stiu cu ce sa incep. Inainte sa fiu revoltat hai sa zicem ca sunt un pic flatat. Problema e ca nu stiu de la care a plecat. Caci n-o citi toata presa romaneasca Anti-Plicti, haha. Sau? Mai stii? :)) Pe ce ma bazez? Pai pe sursa pe care am pus-o articolului despre care e vorba. Adica site-ul Dezeen.com. Am ales-o ca solutie alternativa pentru ca n-am vrut sa dezvalui sursa initiala de pe care am aflat stirea. Caci nu-mi dezvalui toate sursele, ca uita-te si tu ce face presa :)

Dezeen este un site de arhitectura si desingn. Nu foarte celebru, spre deloc. Nu-mi spune tu mie ca redactorii vreuneia din cele trei publicatii importante de mai sus stau cu ochii pe site-ul asta ca pe butelie. Nu. Au folosit sursa pe care am pus-o eu articolului si au varat stirea in paginile lor. Iar eu am folosit-o dupa ce am sapat din greu dupa ea, ca sa nu pun altceva, cum iti spusei. Ea apare abia a 5-a pe Google.com, la cautarea Coca Cola, Nokia, battery, etc. Plus ca toate au luat aceeasi sursa, adica si Realitatea si Hotnews si Click...

Te-am convins? Ca n-as vrea sa insist. Deci pe Realitatea e aici, pe Hotnews e aici iar pe Click aici. Stirea mea e publicata pe 9 ianuarie, restul toate sunt pe 10. Ma rog. Deci cum iti spuneam chiar nu simt revolta.

Nu pot rata ocazia insa sa nu fac un pic de marketing personal. Pentru care imi cer scuze anticipate, dar mai trebuie si din asta. Eu cred ca am fost primul din tara care a adus in Romania conceptul de "user generated content", adica articole, continut, facute de cititori. Se intampla in vara anului 2007, in urma unei discutii pe care am avut-o cu un ziarist american. Si care mi-a sugerat treaba asta.

Am aplicat-o prima oara la ziarul brasovean online, Brasovul Tau, pe care l-am fondat si condus o perioada. Abia dupa aceea au mai folosit si altii conceptul, inclusiv cu fotografii. In cazul meu, le ceream oamenilor sa-mi trimita ei articole sau povesti, de fapt sa le scrie singuri pe site. (Am si defecte, ca sa fim bine intelesi ;)

In sfarsit, revenind la povestea cu Coca-Cola si Nokia... Ar fi fost frumos sa puna presarii astia si un link catre Anti-Plicti... Nu e tarziu si se poate face si cu alte ocazii. Apoi, n-am inventat eu roata, ca sa-mi atribui paternitatea stirii. Dar totusi asa se face cand iei de pe ici de pe colo, adica din aceeasi tzara sa zicem si te consideri un site de prestigiu.

Dar hai, ma bucur ca Anti-Plicti e citit in sfere din astea si sa fim noi sanatosi :) As vrea totusi daca se poate sa nu preia si articolul de fatza, ca e destul de personal iar celebritatea personala chiar nu mi-o doresc :)


Vezi si:
- O poveste de pe Anti-Plicti a ajuns in Libertatea
- Am implinit 1000 de articole
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Dear Cipi.Vreau sa te felicit prin intermediul a doua premii pentru tot ce faci!Le gasesti la mine pe blog.

Dili spunea...

hmmm..ciudat.....auzi, m-am apucat sa gugalesc si la o prima vedere am gasit unul care it e recunoscator intr-un articol, uite sursa foto e a ta: http://www.ziare.com/basescu/basescu/puterea-si-raspunderea-lui-traian-basescu-982757
Dar poate se mai desteapta si altii....uf

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ judy - hei, merci mult de premiu. simpatiiiic, foc. love ya.

@ dilimache - da, e o surpriza si pt. mine tre' sa recunosc. deci merci de info. ma, ar fi frumos dar sunt realist si nu tin de mor sa ma citeze unii si altii... rechinii, i mean... da' daca tot fac jurnalism din fotoliu, macar un comment aici sau pe mail sa fi spus, ca nu doare mana... ca si io ca blogger am muncit in felul meu pt. articolul ala... ma rog...

Trimiteți un comentariu