joi, 19 noiembrie 2009

Cele mai controversate coperti de reviste din lume - poze

Sponsori:

Chiar si cu raspandirea fara precedent a internetului, revistele continua sa fie citite. Pai se citesc chiar si la noi in tara, asa ca de America ce sa mai zic. Americanii sunt un popor mai relaxat, ca toti occidentalii, de altfel, asa ca au tot timpul sa citeasca reviste. Bine, ei mai sunt si tara revistelor asa ca orice revista buna trebuie sa aiba o coperta meseriasa. Asaaa. De-a lungul timpului au existat cateva coperti care chiar au facut istorie. Ne referim aici la cele controversate, dintre care am selectat 15. Hai ca chiar reprezinta o pagina din istoria lumii si bineinteles a presei...

Incepem cu o coperta Time din 1966. Se intreaba daca a murit Dumnezeu. A fost considerata cea mai controversata din toate timpurile. Atat coperta cat si articolul au enervat rau cititorii...


In 1939, aceeasi revista Time il declara pe Hitler drept omul anului. Coperta il ilustreaza pe Fuhrer in timp ce-si canta imnul urii, intr-o catedrala desacralizata, in timp ce victimele lui atarna pe o roata a orgii... Mai sunt si smecherii din SS care se uita la tot spectacolul.


Coperta Esquire din 1968 se refera la "Patimile lui Mohamed Ali", boxerul care a refuzat sa se inroleze in armata din cauza convingerilor sale religioase. In consecinta titlul de campion mondial la box i-a fost luat.


Avem si o coperta Playboy in acest top. In 1971 aparea in paginile revistei prima femeie afro-americana, adica neagra... Fata se numeste Darine Stern :D


In 1973 aparea revista National Lampoon. "Daca nu cumperi revista asta, vom omori cainele", spune titlul de pe coperta. Coperta nu a provocat decat zambete insa fotografia a ridicat niste sprancene intr-o epoca de care inca nu auzise de Photoshop...


Rolling Stone, 1981. Pe asta o stiu si eu de undeva. John Lennon aparea in postura de mai jos, alaturi de partenera lui, Yoko Ono. Zice ca fotografia ar fi fost facuta la foarte putin timp (ore) inainte de moartea cantaretului Beatles. Initial, fotograful a vrut sa-i faca fotografia singur lui John Lennon doar ca el a insistat sa apara si Yoko. Coperta a fost considerata in ultimii 40 de ani drept cea mai populara ever de catre specialistii americani.


In 1991, in Vanity Fair aparea nimeni alta decat Demi Moore, gravida si dezbracata. Si pe asta o stiu si inca foarte bine. La momentul aparitiei, lumea a considerat-o dezgustatoare si rusinoasa. Unele magazine chiar au trimis-o inapoi sau au vandut-o cu o hartie neagra care sa-i acopere coperta. Doar ca fotografia asta a declansat o isterie a celebritatilor care au pozat in aceeasi postura (chiar si la noi in tara, daca-ti amintesti) dar a si lansat cariera lui Demi in stratosfera.


The Economist nu putea sa lipseasca din top. Coperta de mai jos se intampla in anul 1994. Reprezinta, cum vezi, camilele care simbolizeaza fuziunea pietelor... A fost blamata la greu revista pentru asta si a sfarsit prin a fi vanduta doar in America de Nord.


In aprilie 1997, celebra (la americani) prezentatoare Ellen de Generes recunostea in premiera ca e lesbiana. Chiar si in 1997 o astfel de marturisire ar fi putut avea efecte devastatoare pentru cariera femeii. Acum se dovedeste ca a fost un imbold pentru ea, insa la vremea respectiva show-ul ei a fost retras de pe unele societati de televiziune din America rurala.


Cu domnul Clinton am dat mana. Am scris aici de asta. Revenim la Time care a scris in 1998 pe larg despre problemele presedintelui Bill Clinton cu Monica Lewinski. Stii povestea cu sexul oral la Casa Alba, nu?


O coperta extrem de emotionanta acum, a reviste The New Yorker. Aparuta la 24 septembrie 2001, la 13 zile deci, dupa tragedia atentatelor de la World Trade Center.


Ne apropien de vremurile noastre... In ianuarie 2006 Rolling Stone vorbea despre "Patimile lui Kanye West". Nu e foarte clar daca revista a vrut sa faca misto de cantaret care avea un ego dezvoltat, cert e ca multa lume a gasit coperta foarte funny. Credinciosii mai putin insa, cu atat mai mult cu cat in articolul care insoteste coperta, Kanye West recunostea o depedenta de filme porno :)


Tot in 2006, aparea urmatoarea coperta a reviste Baby Talk. Chiar daca poza pare inofensiva pentru majoritatea celor care au avut de-a face cu un copil mic, intr-un fel sau altul, multa lume a considerat-o obscena... Mai mult un studiu a aratat ca vreo 25% din mamele care au vazut coperta au considerat-o si ele deranjanta. Ma rog... :)


Si mai aproape de zilele noastre, ajungem chiar la anul trecut... 2008. Revista People publica in exclusivitate primele poze cu gemenii lui Brad Pitt si ai Angelinei Jolie. Se zvoneste ca pozele astea si cele din interior ar fi costat undeva intre 10 si 15 milioane de dolari...


Si in fine, nu mai departe de iunie 2009 aparea revista OK. Fanii au fost maxim de suparati pe decizia editorilor de a publica poza asta pe coperta. Sefii revistei au spus ca vor sa se distanteze de restul revistelor care nu mai conteneau cu omagii la adresa lui Michael Jackson.



Vezi si:
- Topul celor mai sexi ziariste romance in viata - poze
- Trucuri ingenioase cu fotografii din reviste - poze
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Bocasso spunea...

Cred ca " New Yorker" a aparut la 13 zile de la atentat.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

my bad. am corectat. ai dreptate. merci de comment.

Trimiteți un comentariu