sâmbătă, 14 februarie 2009

Bai jefuitori, sa nu furati cumva banii politistilor...

Sponsori:

Deci nu mi-a venit sa-mi cred ochilor cand am ajuns la lucru si am auzit de jaful de la Cluj. Vine la doar doua saptamani dupa cel de la Brasov, de care sunt convins ca iarasi ai auzit. Poate nu esti la curent totusi ca asta de ieri din Cluj e al 4-lea jaf major de anul asta.

Acum 3 zile, la Focsani, casierul unei firme de constructii a fost talharit in plina strada si i-au fost luati vreo 200.000 de lei, bani pentru care voia sa-i depuna la banca. Dar stai ca n-am terminat cu casele de schimb valutar. Tot anul asta, dar in ianuarie, o casa de-asta a fost jefuita de un individ mascat, care a fugit cu 25.000 de lei dupa ce a amenintat casiera cu o umbrela.

O sa pierdem numarul talhariilor astora, atatea or sa fie. Iar daca baietii de prin minister stau cu mainile in san si nu fac nimic, or sa ajunga sa le fure si lor masinile in timp ce le conduc. Totusi, bai talhari si jefuitori si ce-o-ti mai fi. Stati linistiti! Cata vreme nu le veti fura sacii cu bani cu care sunt platiti politistii, slabe sanse sa ia vreo masura decisiva impotriva voastra. Deci mergeti pe burta!

Politia e buna sa ridice autoturisme, sa dea amenzi celor care le fotografiaza masinile parcate ilegal, sa-ti taie elanul la propriu cand calci si tu masina pe vreo portiune mai libera, etc, etc. Cata vreme banutul merge, totul e ou-chei.

Mai e nevoie sa-ti spun ca e groasa? Pai n-au mai fost jafuri armate la o banca in Romania de vreo 50 de ani. Pe bune. Iar ieri a fost ca-n vestul salbatic, sau ca-n filmele lui... cui sa zic? Tarantino. Au intrat cu cagule pe cap, au dat iama prin paznici si casierite, au luat banii si dusi au fost. De prins i-or prinde ca pe aia de la Brasov...

Domnule presedinte. Nu-mi place sa-ti dau sfaturi gratis, dar situatia o cere. Asa cum te dai matale la unguri, la Hrebenciuc, la Nastase, la magistrati, parlamentari si la ziaristi... ce-ar fi sa te dai un pic si la politisti? O sa razi, dar de data asta chiar e nevoie de matale. Un mic discurs acolo, asa cum se invata la scoala navala de presedinti si poate cate o interventie discreta sa le sune apa-n cap. Merge? Da nu chiar acum... Adica termina-ti matale concediul la Predeal, ai grija pe snowmobil si dupa aia. Ca poate nu ai hainele de Superman cu matale.

Hai sa incheiem totusi intr-o nota mai lirica asa, si sa facem si un pic de haz ne necaz. Nu stiu de ce, dar Romania zilelor astea mi-a adus aminte de o poezie a lui George Tarnea. "Un actor destul de fad" se numesc versurile, recitate aici de Horatiu Malaele. Iti spicuiesc doar cateva, dupa care iti recomand cu tarie sa te opresti cateva minute din ale tale si sa o asculti un pic, mai jos.

Zice asa:
(...) Unii mor, dar ce conteaza ?!
Pan`la urma o s-o mierlim...
Insa Doamne, cum traim...
Parca-ti vine sa-ti dai palme
Dup-atatea clipe calme care vin si pleaca-n tromba...
Unu a mai pus o bomba...!
Alta lume, alta era pentru prostii care spera,
Alta viata, alta cusca,
Unu a mai tras c-o pusca...
Una si-a mai rupt pielitza si-o cam doare piulitza,
Si-o mananca intre deste,
Semn suprem ca... se traieste! (...)

Si clipul promis. Enjoy!!


HOME

Vezi si:
- Sunteti o tara de teroristi
- Oops!! Adriean Videanu amendat pentru viteza - video
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu