marți, 11 noiembrie 2008

Dallas, 30 de ani... Dallase, te-am iubit, ma !!

Sponsori:

Zice ca staturile celebrului serial s-au reunit la Southfork Ranch sa sarbatoreasca, impreuna cu fanii, 30 de ani de la iesirea in eter a primului episod. Cei suficient de mari pentru a-si aminti isteria creata si in Romanica de Dallas, atat in timpul comunismului, cat mai ales dupa, stiu ca tocmai vorbim despre o halca sanatoasa din istoria noastra ca oameni, ca romani.

Prima difuzare in Romania a serialului, cea de dinainte de '89, mi-e difuza in memorie, insa despre cea de-a doua stiu ca nu se rata un episod. Dallas-ul era subiectul preferat de discutie, al gospodinelor, doctorilor, muncitorilor si avocatilor. Toata lumea isi dadea telefoane doar pentru a se minuna de grozaviile pe care le-au mai facut Jr. si familia Ewing. Deh, alte vremuri dar noi aceiasi oameni.

Chiar si acum, in zilele noastre, la reluarea pe Romantica a serialului, ma uitam cu aceeasi placere la episoade, desi mi-era imposibil sa le urmaresc in mod constant. Pentru mine si pentru multi altii, sunt convins, Dallas-ul nu se compara cu nimic altceva.

La fel este iata si pentru altii. Peste 1.500 de oameni au venit, zice-se, in week-end, la Southfork sa-si intalneasca idolii. Unii au platit chiar si 1.000 de dolari pentru bilet. Dreptate a avut Larry Hagman (Jr.) cand a spus ca "Oamenii sunt nebuni. Cred că a fost un serial cu care lumea s-a identificat". Jr, care primea 80.000 de dolari pe episod si care era oaia neagra in jurul caruia se urzeau majoritatea intrigilor.





Cateva date tehnice acum:
Serialul a debutat în 1978 şi a avut 14 serii, care au fost difuzate până în 1991. Milioane de oameni din lumea întreagă au urmărit cu înfrigurare viaţa aventuroasă a baronului petrolului Jr. Ewing, într-o poveste despre bogăţie, sex, intrigi şi lupta pentru putere. Unii au spus c-a fost telenovela... Ofticati, ce sa zic :)

Dar da. Si reclama la Kent difuzata dupa '89, odata cu serialul avea farmecul ei incontestabil. E clar, n-o sa mai existe vreodata un alt Dallas... Dallase, te-am iubit, ma !!

Aboneaza-te la RSS - full

Citeste pe Anti-Plicti si:
- Mai vor. Totul despre sex va lovi din nou
- Un film de ras
- Holograma CNN nu a fost chiar holograma

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu