joi, 9 septembrie 2010

Nu mai suport motociclistii!!

Sponsori:

Locuiesc nici departe dar nici foarte aproape de bulevard. Un bulevard lung, lat si foarte circulat. Suport bine zgomotul traficului, al masinilor... chiar imi place si uneori ii simt lipsa. Te face sa simti ca traiesti. Toate bune si frumoase pana dupa miezul noptii cand soseaua se elibereaza iar bulevardul devine... ce crezi ca devine?? Pista de motociclism.

Este infernal ce se intampla. Motocicletele circula pe acolo cu atata viteza incat efectiv am senzatia ca imi trec prin casa... chiar prin pat. Uneori ma dau mai la perete de teama sa nu dea naibii peste mine vreun bolid din asta.

Am aflat recent ca un avion care decoleaza produce 140 de decibeli de zgomot. Si ca o motocicleta de-asta se apropie si chiar trece de 110 decibeli. Deci doamnelor si domnilor, casa mea se afla langa pista aeroportului, cu alte cuvinte :) (cu s... pista cu s...)

Mai mult, ca sa fii un motociclist smecher trebuie neaparat sa-ti schimbi tzeava de esapament. Adica sa-ti pui una care face mult zgomot, nene. Asta fac majoritatea motoristilor... Pai ce naiba? Sa nu auda nimeni cand treci??

Pe mine altceva ma nedumereste... Astia de la circulatie au pus limitatoare din alea de viteza pe toate soselutzele Capitalei. Unde era nevoie si mai ales unde nu era nevoie.

Verisoare, n-ar fi simplu sa puneti limitatoare de-astea din 500 in 500 de metri si pe marile bulevarde?? Ca n-am vazut niciunul pana acum. Nu cred ca le-ar conveni baietilor sa sara peste un din ala la 160 km/h...

Ok, suntem capitala europeana, trebuie sa suportam avantajele dar si dezavantajele trebii asteia. Insa cred ca astia care ne plangem de poluarea fonica a motociclistilor suntem ceva mai multi. Unii mai tacuti, altii mai guralivi asa ca mine.

Eu respect din toata inima pasiunea baietilor pentru motoare. Pe cuvant. Insa nu pe nervii mei... Pentru ca, te rog sa ma crezi, efectiv ai senzatia ca-ti trece prin casa motocicleta aia, atat de mult zgomot face... Iar noaptea, pe langa faptul ca toate pisicile sunt negre, orice zgomot este amplificat de liniste...

Bonus, uite de la Teo cum fac motocicletele lumii:)



Vezi si:
- Brrr. Un post macabru rau. Sorry :) - video
- Domnu' Primar Oprescu, unde-ati fost, bre, timp de doi ani?
.
Twitter
Facebook

7 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

imi place sa merg cu motocicleta, dar intr-adevar ai dreptate cand spui ca unii fac un zgomot infernal. a fost o vreme cand in fiecare seara eram trezit de zgomotul masinilor si al motocicletelor:(

Unknown spunea...

eu sunt norocoasa, in orasul unde locuiesc motocicletele sunt interzise dupa ora 10 seara, daca chiar vrei sa te dai noaptea: pe autostrada si pe centura cu tine. E asa liniste noaptea incat se aud greierii, iar mie nu-mi vine sa cred ca stau intr-un oras.

Je`Copila spunea...

mie imi plac motoarele si imi place zgomotul... dar in locuri amenajate (intrunirile de motociclisti) si nu cand dorm... ma bate gandu sa dau de a... k b`ul il am si nu fac nicio treaba cu el :D

si stai calm k incep ploile si vine frigu si se va asterne linistea din punctul asta de vedere...

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ anonim - vecinii mei imediat fac scandal daca depasesti nu stiu ce ora... cu motociclistii vad ca nu zic nimic :)

@ kadiavsdutzu - dap, chiar ca esti norocoasa. in romania se intampla treaba asta?

@ je'copila - da, nici eu n-am o problema cu motoarele. mi se par sexi si puternice. dar nu pe nervii mei :) deci vrei sa te faci motociclista... parca nu fusesesi la o intrunire la predeal, oare?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

1. daca tu crezi ca de-asta ne schimbam tobele, te inseli.

2. sunetul ala pe care il auzi tu, facute de tobele alea " de smecheri" e valabil si la 50 km/h

3. de ce limitatoare? ca sa ne stricam masinile si motoretele?

VictorCh spunea...

Anonim(o? ule?): O fi sunetul ala "valabil" "SI la 50 km/h", da'-'i cu totul altul (ca inaltime, intensitate si modulatie).
Si mai difera sunetele astea intre ele MAI ALES in functie de turatia motorului, treapta de viteza si pozitia "acceleratiei" (si ambreiajului): sunetul nu este la fel (nici la fel de deranjant) daca motorul motocicletei este in regim stabil (relativ constant) de turatie, este in accelerare puternica sau este in (la fel de puternica) "frana de motor".

Trimiteți un comentariu