miercuri, 18 august 2010

Offf, iarasi isi schimba Observatorul prezentatorul...

Sponsori:

Andreea Berecleanu, aceasta Andreea Esca a Antenei 1. Caci ea ii va lua locul Alinei Petrescu la pupitrul Observatorului, dupa cum aflu de la Obae. Este o schimbare care vine la vreo jumatate de an dupa fulminanta debarbare a Stoiceascai si a lui Mandrutza... Sincer nu vad cu ochi buni nici aceasta permutare si, mai mult, chiar nu-i dau nici ei sanse de reusita. O sa explic imediat de ce.

Dupa cum scriam aici, la vremea respectiva, punerea Alinei nu a fost cea mai fericita decizie... Din pacate Andreea Berecleanu este pe acelasi calapod cu Alina. Are acelasi tip de personalitate, acelasi stil de prezentare, poate chiar mai sters ca al Alinei... Deci ce faceti fratilor, schimbati o chestie care nu merge si o inlocuiti cu una similara???

Eu am inteles ce-a vrut sa faca Antena, sau ma rog consultantii straini pe care i-a angajat. Au vrut sa se diferentieze de Pro-ul (pe care nu-l va putea nimeni detrona prea curand) si au incercat o abordare mai... occidentala. Adica mai serioasa, mai asezata, cu mai multa substanta.

Surpriza insa. Romanii au facut pipi pe schimbarea lor si au apasat pe alte butoane ale telecomenzii. Daca i-ar fi interesat asa ceva ar fi rupt audientele TVR-ului, care face dintotdeauna genul asta de stiri. Ca forma ma refer...

Fii atent o analiza gratuita pe care o fac acum pentru Antena 1. Romanii care se (mai) uita masiv sau intensiv la teveu nu mai sunt de mult oamenii inteligenti. Astia au trecut de cativa ani pe net. Cel putin pentru stiri... Ori stirile mai asezate (asa cum au incercat cel putin vizual cu Alina) sunt tocmai pentru acest target.

Romanii care tocesc ecranul si se indoapa cu televizor sunt mai degraba in clasa medie spre inferioara. Ori genului astuia de public trebuie sa-i dai cancan-uri, socuri, tabloid si, evident, spectacol. Asa i-a invatat Pro TV-ul si Libertatea si asta asteapta.

Sigur ca, in esenta, stirile Antenei nu se diferentiaza atat de mult de cele ale Pro-ului. Insa ambalajul si prezentarea lor difera de la cer la pamant. In favoarea celor din Pache, evident.

Si inca ceva, dragii mei antenisti. Consultantii straini sunt f.f. buni la ei acolo. Aici la Romanica iti trebuie cineva care sa inteleaga in mod intim realitatile si obiceiurile bastinasilor. Care nu numai ca nu pun botul dar chiar le repugna stilul occidental. Stiti la cine sa apelati sa va ajute?? V-ar ajuta garantat suta la suta... O firma de publicitate. Da, ati citit bine - o firma de publicitate. Dar neaparat romaneasca.

Sa va spun de ce (iar asta va constitui subiectul unui post viitor pe Anti-Plicti). Publicitarii romani sunt f.f. buni. Ma uit la reclamele romanesti si SE PLIAZA INCREDIBIL DE EFICIENT pe specificul poporului roman. Asadar publicitatea este alaturi de muzica (asa cum spuneam aici) un alt domeniu care merge brici in Romania. Luati-va niste publicitari din astia (romani neaparat) si va vor duce fix acolo unde doriti. A, si mai trebuie sa-mi dati mie o bere pentru asta. Nu vreau mai mult, ca am castigat bani si din trustul vostru si va raman dator pentru asta :)

Ca sa-mi continuu o idee anterioara, o sa mai scriu un paragraf despre radiourile belgiene. Am stat o luna la Bruxelles si le-am ascultat destul. Toate, inclusiv cele zbuciumate pentru tineri, sunt f.f. linistite. Animatorii vorbesc incet, asezat, cuminte. Ca la liniile erotice. Asta e specificul belgian si... occidental in ultima instanta. Iar noi nu suntem asa.

Deci in concluzie. Asta e treaba cu miscarea de la Observator. Or sa faca o mare branza si cu Andreea Berecleanu. Voua va trebuie acolo una dinamica, la care sa-ti fie mai mare dragul sa te uiti. Una cu tupeu (decent) si personalitate pentru ca, nu uitati, Andreea Esca nu mai este cea care era. A imbatranit si poate fi batuta... Si schimbati naibii si voice-overii ca sunt prafuiti rau de tot. De impachetarea stirilor am vorbit mai sus...

In sfarsit, or sa mai treaca 6 luni, o sa scadeti in continuare in sondaje si dupa aia asteptam sa faceti ceea ce trebuie. Eu oricum va doresc succes!! :)


Vezi si:
- Mircea Badea si nedumerirea mea cu premiile APTR
- Genial!! Cum se face un breaking news - video
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu