joi, 27 mai 2010

Mircea Badea si nedumerirea mea cu premiile APTR

Sponsori:

Sunt in urma cu cateva zile cu stirea asta dar sper ca sunt scuzat din cauza problemelor cu laptopul. Ideea e ca saptamana asta s-au dat premiile APTR, adica ale Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania. Iti spun cu mandrie ca jurnalistii Antena 3 (locul unde am lucrat si eu o perioada) au castigat 8 din cele mai importante premii. Chiar sunt buni si stiu ce vorbesc. Si mai mult, vreau s-o felicit si public pe Anca Gradinaru pentru premiul castigat... Premiul pentru cel mai bun reportaj, cu materialul despre sediul inexistent al Bibliotecii Nationale... Intamplator sau nu, o cunosc binisor pe fata si stiu ca este unul din cei mai buni reporteri din tara... Deci premiul asta vine ca o recunoastere... la fel ca si postul de fatza... Felicitari deci, ca stiu ca mai citesti p'aici :)

Echipa stirilor Antena 3 care s-a ales cu un nou premiu APTR

Altul e insa subiectul postului astuia. Cel in care Mircea Badea a castigat, a doua oara consecutiv, premiul pentru One Man Show. Nedumerirea mea e in felul urmator: as fi curios cine au fost contracandidatii lui Mircea la categoria asta??? Nu ti se pare ca e SINGURUL one man show din Romania??? Deci care e treaba? I-au facut o rubrica speciala si i-au dat un premiu :)

Daca as fi fost emisiune de televiziune si nu blog, poate as fi avut si eu sansa sa castig premiul "anti-plicti.blogspot.com"... Dar asa... noroc ca nu sunt :)

Departe de mine gandul de a contesta premiile APTR. Cu atat mai mult cu cat au avut curajul sa dea de 4 ori la rand premiul pentru jurnal stirilor Antena 3. Iti dai seama? Au lasat laoparte Realitatea TV timp de 4 ani la rand. Nu e putin lucru... Intr-o vreme imparteau premiile frateste, nu si acum :)

Concluzia? Avem oameni de televiziune buni in Romania. De bine de rau, mass-media merge, chiar si in conditii de criza (insa greu, te rog sa ma crezi). Ma uitam atat la stirile Realitatii cat si ale Antenei - nu se face inca rabat de la calitate. Se dau in continuare stiri in ferestre, adica legaturi prin satelit care costa enorm... se fac multe transmisiuni in direct care iar costa... ca sa nu mai vorbim ca in televiziune fiecare minut de emisie e scump in draci... se cheama invitati de marca (azi la Realitatea, Geoana astepta cuminte in direct si in fereastra sa termine Boc un discurs)... [fereastra este atunci cand in imaginea mare si care e pe post apare un chenar mic intr-un colt in care arata altceva, adica un fel de picture in picture]

O sa inchei citand un comentariu pe blogul lui Vlad Petreanu, fost sef mare prin Antene si actualmente liderul echipei Reporterilor Speciali. Zicea un cititor asa: "Nu zic nu, dar Dana Grecu ar fi putut lua şi un premiu pentru isterie pe sticlă. Unde a văzut ea la televiziunile occidentale modul ăsta de răţoială?". Iar Vlad raspunde: "Pai ce, aici e Occident?"

Vezi si:
- Lovitura de presa sau in stomac?
- Genial!! Cum se face un breaking news - video
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu