marți, 3 august 2010

Nu fi modest cand te angajezi!! De ce? Citeste!

Sponsori:

Hai sa reincepem sirul articolelor la zi, dupa binemeritatul concediu, cu o stire peste care am dat astazi si care mi-a placut in mod deosebit. Stii, se zice ca modestia e buna in principiu la locul de munca. Te fereste de barfe, de priviri indiscrete dar si de multe alte belele. Se pare ca modestia are insa si o parte negativa... ascunsa - iti scade substantial sansele de angajare, mai ales daca esti barbat. Asa spune un studiu, publicat la sfarsitul lunii trecute, deci zilele astea...

Stii ca Anti-Plicti are gura aurita, nu?? (e obligatoriu in acest context sa ma laud, lol) Daca nu stii, uite aici un articol pe care l-am scris acum mai bine de un an. Despre marketingul personal sau cum sa-ti vinzi pielea. Spuneam si acolo ca NU trebuie sa fii modest. Ca daca esti prea modest nu sta nimeni sa-ti evalueze calitatile.

Acum, cercetarea arata ca barbatii au (teoretic, cel putin) un rol dominant in societatea. De-aia daca sunt prea modesti la locul de munca sunt mari sanse sa nu fie prea bine vazuti. La femei cica nu e asa. Ele pot sa fie modeste, pentru ca au alt rol in societate; pot fi dominate, se ocupa de actiuni de binefacere, de caritate... sunt un pansament social, as adauga eu.

Aadar modestia barbatilor e semn de slabiciune, mai ales la job. (as nuanta ca modestia in exces dar ma rog). Eu sunt un om modest de felul meu. Insa marturisesc, intr-un acces de sinceritate, ca plusez cam cand am ocazia sa o fac. Nu din alte motive ci din cele in care viata m-a invatat ca daca n-o ajuti, lumea te poate percepe gresit.

In loc de concluzie - fetelor si mamelor - lasati-va barbatii si copiii sa se laude si mai laudati-i si voi (sau invatati-i s-o faca singuri, cu masura, evident). Iar voi dragi barbati si baieti - mai cu cojones, va rog!! :)

Vezi si:
- 30 de obiceiuri care-ti vor schimba viata in bine
- Cat de repede li se urca oamenilor la cap
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Mihai(l) spunea...

Stii cum se face sa fii si modest laudaros? Am dansat odata greceste la un spectacol si un prieten mi-a zis ca dansurile sunt foarte grele. Eu nu, ca sunt foarte usoare, dar apoi alt prieten mi-a zis ca dansurile sunt foarte usoare dar eu imediat ca nu, ca e obositor, si apoi bla-bla-bla, chestii pe care nici eu nu le mai ascultam...

Tot ala de mai sus(l) spunea...

Si modest si laudaros*

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ mihai - complexa mai e natura umana :) oricum esti flexibil ceea ce e f. bine :)

Trimiteți un comentariu