duminică, 11 iulie 2010

30 de obiceiuri care-ti vor schimba viata in bine

Sponsori:

Am gasit pe un blog extern un articol extrem de interesant. Despre micile detalii care-ti pot imbunatati viata. Ar fi mai multe dar ne limitam doar la 30. Eu unul am si inceput sa aplic din ele. Pe cuvant. De vreo cateva zile incerc sa rezolv o integrama sau un rebus, cel putin 15 minute pe zi. Zice ca-ti ascute creierul, ti-l tine in forma. (Nu ti se pare ca-s mai destept?:) Mai sunt si alte sfaturi, cel putin la fel de interesante. Succes daca te gandesti sa aplici din ele:

Sanatate:

1. Fa exercitii fizice 30 de minute pe zi. Mai ales daca esti obligat sa fii mai static. 30 de minute pe zi sunt minimul recomandat pentru o viata si un organism sanatoase.

2. Mananca micul dejun in fiecare zi. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Cu toate astea multi il sar. Baga totusi ceva in tine caci iti va da energie pentru toata ziua. Plus ca da drumul metabolismului.

3. Dormi 8 ore. Lipsa somnului nu e niciodata o idee prea buna. Ai putea sa spui ca te alegi cu timp mai mult daca dormi mai putin. Sunt sanse sa devii in schimb mai iritat. Eu unul lucrez la asta, caci stau foarte prost la capitolul 8 ore.

4. Evita sa ciugulesti intre mese. In primul rand ca e cea mai buna metoda sa te ingrasi. Daca ti-e chiar foame, mananca o masa dar nu ciuguli. Si mai important, evita prostioarele dintre mese.

5. Mananca fructe si legume in fiecare zi. Corpul si creierul nostru iubesc fructele si legumele.

6. Mananca peste. Pestele e bogat in Omega 3 si alte elemente. Cel putin o masa pe saptamana de peste ar trebui sa-ti asigure tot ce ai nevoie.

7. Bea un pahar cu apa cand te trezesti. Cand te trezesti corpul iti este deshidratat si are nevoie de lichid. Fa-ti un obicei sa bei cand te trezesti si, de asemenea, cat mai multa apa in timpul zilei.

8. Evita sucurile. Sunt bauturi nocive. Evita-le pe cat posibil iar corpul iti va fi recunoscator. Deocamdata eu stau foarte bine la capitolul asta.

9. Tine-ti corpul curat. Nu trebuie sa stai toata ziua in oglinda dar un pic de igiena personala constanta e perfecta.

10. Daca fumezi, renunta! Hm, lucrez la asta :)

11. Daca bei alcool mult, renunta! Nici alcoolul, nici fumatul nu rezolva problemele vietii. E ok in cantitati moderate dar nu in exces.

12. Mai urca si pe scari. Daca poti sa mai sari peste lift, ia scarile. E un exercitiu fizic care ajuta.


Obiceiuri productive:

1. Foloseste un sistem de stocat idei. N-ar fi rau sa tii minte toate ideile care-ti trec prin cap. Poti folosi un carnetel si apoi sa le urci seara in computer.

2. Fa-ti prioritati. Daca ai o lista de mai multe lucruri de facut, de unde incepi? Cel mai bun lucru e sa-ti prioritizezi lista.

3. Fa-ti planuri dar nu exagera. Planurile sunt bune si poate ar trebui sa stii dinainte ce vei face in cursul zilei sau al saptamanii. Cu toate astea, a-ti face planuri prea amanuntite sau cu multe saptamani inainte s-ar putea sa nu ajute.

4. Trezeste-te devreme. Daca faci asta, castigi timp in plus. Nu uita de punctul 3 de sus in care trebuie sa dormi minimum 8 ore.

5. Verifica-ti emailul doar de doua ori pe zi. Emailul poate da foarte usor dependenta. Iar de multe ori nu e nevoie sa-l verifici la fiecare 10 minute. Asa ca fa un efort sa nu-l verifici asa de des si vezi daca lumea se invarte la fel daca incerci asta :)

6. Elimina treburile neimportate. Daca esti ocupat toata ziua, nu inseamna neaparat ca faci chestii importante. Elimina deci ce nu e important si concentreaza-te pe chestiile esentiale.

7. Fa-ti curatenie pe birou si in camera. Avand o camera si un birou curate, te ajuta si la starea generala si la concentrare si la creativitate.

8. Automatizeaza. Sunt multe treburi care trebuie facute zilnic, saptamanal. Nu-ti bate capul prea mult cu ele, incearca sa le automatizezi. Sa devina reflex si sa le rezolvi repede, fara stres.

9. Impune-ti termene stricte. Ori de cate ori faci ceva care te retine mai mult, stabilete dinainte CAND o sa te opresti. Exista o regula care spune ca daca ai un termen de timp, vei avea grija sa-ti termini treaba in timpul ala. Asa ca punandu-ti termene mai stricte, te poate ajuta sa devii mai eficient si productiv.

10. Fa-ti o zi libera pe saptamana. De exemplu duminica, zi in care sa-ti inchizi definitiv computerul. Foloseste timpul ala pentru activitati recreative precum o plimbare.


Dezvoltare personala:

1. Citeste o carte pe saptamana. Cititul iti ajuta creierul sa se mentina activ. Daca citesti 30 de minute pe zi, ar trebui sa-ti ajunga s-o termini intr-o saptamana. Asta inseamna 50 de carti pe an.

2. Rezolva integrame, rebus. Jocurile cu cuvinte sunt un mod f. bun de a-ti exersa creierul.

3. Gandeste pozitiv. Esti tot timpul ceea ce gandesti. Esti gandurile tale.

4. Ia decizii rapide. In loc sa te gandesti o ora daca sa faci sa nu ceva, ia-ti deciziile mai rapid. Nu sta mai mult de un minut sa te gandesti.

5. Asteapta inainte sa cumperi ceva. Daca astepti undeva in jur de doua zile inainte sa cumperi chestii care nu sunt vitale, poti economisi o groaza de bani.

6. Mediteaza 30 de minute pe zi. O modalitate excelenta sa castigi claritate si pace interioara.


In cariera:

1. Incepe un blog. Te ajuta sa te exprimi, sa te faci cunoscut. Nu trebuie sa fie pe o tema anume. Chiar si un blog personal e foarte bun.

2. Construieste-ti un portofoliu. Ajuta sa arati ceea ce esti in stare sa faci.


Vezi si:
- Cat de repede li se urca oamenilor la cap?
- Limbajul corpului. Ce semnale trimit fetele prin limbajul corpului
.
Twitter
Facebook