duminică, 8 august 2010

Frumusetea, handicap pentru femei?

Sponsori:

Am dat de o cercetare pe o agentie de presa straina. Am cautat-o pe net si am gasit-o pana la urma, in engleza, aici. E un studiu pentru oamenii inteligenti si carora le place sa se joace cu conceptele. Ce spune? Ca frumusetea nu este intotdeauna un atu, mai ales pentru femeile care-si cauta un loc de munca. Si nu orice loc de munca, ci un job care apartine traditional barbatilor. Da? Da.

Adica cum? Pai pe o femeie frumoasa tinzi sa o vezi ca pe o papusa (asta e explicatia mea, ca ei nu detaliaza...) No si dac-o vezi ca pe o papusa, o suspectezi ca nu e in stare sa faca task-uri care solicita putere, determinare, intransigenta... calitati, sa zicem, specifice barbatilor... Si de-aia n-o angajezi in pozitii de manager, de ingineri, supervizor in constructii sau mai stiu eu ce...

Uite si in politica. Daca vezi o femeie frumoasa ii dai vreun credit?? Angela Merkel a Germaniei e frumoasa? Americanca aia care a fost cea mai tare la vremea ei... cum o chema? Madeleine Albright... era ea frumoasa?? Dimpotriva. Elena Udrea daca e frumoasa vezi de ce tratament are parte... Tocmai pentru ca e frumoasa... Mda...

Deci studiul se sustine pana la un punct. Sigur ca ce e al frumosilor ramane al frumosilor insa eu sunt de parere ca natura a organizat lucrurile atat de bine incat fiecaruia i-a dat sansa lui.

Din punctul meu de vedere, oamenii frumosi nu au calitatile umane si profesionale ale celor mai putin frumosi. Cei care nu au o frumusete orbitoare sunt mai bataiosi, lupta mai mult... natura i-a invatat sa-si ia de la viata ceea ce li se cuvine prin alte mijloace. De-aia sunt convins ca exista loc sub soare pentru toata lumea. Si nu oricum, ci exact asa cum trebuie :)

Vezi si:
- Cea mai frumoasa femeie din lume
- Studiu: discutiile cu femeile frumoase tampesc barbatii
.
Twitter
Facebook

10 Pareri. Comenteaza:

Marius Ola spunea...

Se pare că nivelul testosteronului pe aici e destul de ridicat, în lipsa estrogenului din împrejurimi... Altfel, nu-mi explic cum de Elena Udrea este văzută ca o frumuseţe. Poate o fi fost în tinereţe sau în viziunea chirului beţiv, fără să fiu foarte aluziv. În rest, analiza este pertinentă, dar doar mângâie fondul problemei:)

Marius Ola spunea...

Chior vroiam să scriu mai sus ca apelativ la beţiv:)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

hm. sigur ca sunt mai multe de spus, insa o analiza mai aprofundata ar fi fost poate indigesta pentru o zi de duminica :) ma bucur ca ai apreciat-o totusi si asa cum e :) eu atat am avut de transmis :)

elena udrea?? hai s-o luam prin excludere - nu este o uratanie, asta e clar... de-aici incolo fiecare o ia cum doreste. sau de cate ori doreste, asta in cazul in care o pune ministru :D:D

Marius Ola spunea...

Corect ar fi să o uite data viitoare să ii dea funcţii. De luat poate să o ia din partea mea.:)

Anonim spunea...

Exista multa invidie cand vezi ca o femeie frumoasa si puternica asemenea Elenei Udrea are parte de o ascensiune profesionala frumoasa.

Anonim spunea...

Calitatile intelectuale ale unei femei nu pot fi judecate in functie de aspectul estetic. Este o prejudecata infirmata de activitatea politica a Elenei Udrea.

Anonim spunea...

Marius, mie mi se pare ca Udrea se distinge clar prin eleganta si prestanta. De aici cred ca izvoraste de fapt si frumusetea ei. E pur si simplu altfel decat restul politicienilor.

Anonim spunea...

uite exemplu Udrea e frumoasa, un bun politician, are o viziune extraordinara si totusi presa urla despre cum arata ea in bikiny sau ce decolteu are

Bogdan spunea...

Ce este drept sunt foarte multi care vor sa murdareasca imaginea dnei Udrea doar pentru ca atrage atentia cu frumusetea ei.

Unknown spunea...

Elena Udrea frumoasă? Dă când?

Trimiteți un comentariu