miercuri, 16 iunie 2010

Inventie... deh, sa fie :) Cizmele care-ti incarca mobilul

Sponsori:

Ar putea fi o inventie revolutionara dar cred ca e facuta doar ca sa se dea Orange mare. O sa explic imediat. Deci care e treaba? Pai Orange impreuna cu niste experti in energie regenerabila au inventat o pereche de cizme. Lol, o sa zici, cizmele erau inventate inainte de Organe. Nimic mai adevarat, doar ca cizmele astea au o proprietate deosebita - iti pot incarca telefonul mobil.

Da, asa se pare ca e. Talpa lor e construita in asa fel incat caldura pe care o degaja piciorul tau sa se transforme in energie si sa incarce astfel bateria telefonului... Toate bune si frumoase daca n-ar fi o mica problema. Dracovenia merge greu. Adica tu trebuie sa mergi mult de tot ca sa ti se incarce telefonul.

Pai de pilda, pentru o ora de funtionare a telefonului tu trebuie sa mergi vreo 12 ore pe jos... Bine, poti iutzi un pic lucrurile daca alergi sau iti incalzesti talpa piciorului cumva mai repede... Ideea e ca pe cat de calda e talpa, pe atat de repede se incarca telefonul...

E un nasol pentru lenesi, ca cizmele astea te cam pun la mers... Da, apropos, nu e mai simplu sa-ti incarci telefonul in priza? :)


Vezi si:
- Ce s-a mai inventat? Telefonul care merge cu Coca-Cola
- Telefoane, telefoane si iar telefoane. Cum a evoluat telefonul mobil - video
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Buna asta!!!!

VictorCh spunea...

Este SIGUR ca electricitatea cu pricina este generata cumva (CUM?) prin intermediul caldurii piciorului, si nu - spre exemplu - prin piezo-electricitate la repetarea continua a ciclului apasare-relaxare pe talpa cizmei sub propria greutate a "umblaretului" (greutate in mod normal transferata in timpul mersului cand pe un picior, cand pe celalalt)?

Trimiteți un comentariu