miercuri, 17 februarie 2010

Problemele Romaniei sunt altele decat cele care sunt...

Sponsori:

In ultimele zile m-am uitat un pic mai mult pe la televizor. De informat sunt oricum destul de informat, ca citesc ziarele si alte surse de stiri pe net. Doar ca acolo culeg doar ce ma intereseaza. Pe televiziuni insa informatia iti este livrata asa cum o considera ei importanta. No, si de pe televiziuni poti afla mai bine care este imaginea dintr-un anumit moment, chiar a tarii....

Boon. Si deci care sunt problemele Romaniei din prezent, conform televiziunilor?? Pai nu mai putem de grija PSD-ului si a zvarcolelilor lor de a-si alege presedintele. Apoi nu mai putem de grija elevei care-si acuza profesoara ca s-ar fi dat la ea. Si tot o profesoara si-a luat o palma de la un politist caruia ea i-a dat prima o bucata.

Apoi ne chinuim sa schimbam Constitutia, ca vrem sa restructuram Parlamentul. Fiecare are proiectul lui. Unii vor chiar sa renuntam la presedinte iar premierul sa detina puteri totale. Si tot asa.... Mai departe - Boc are o problema cu pensiile. De fapt el are mai multe probleme, majoritatea legate de felul in care poate fura bani de la noi.

Poti face si tu exercitiul asta si vei constata ca, la nivel mediatic, suntem preocupati de fel de probleme una mai neinteresanta decat alta.

In timpul asta romanii sunt vai de capul lor

Ce vreau sa spun?? Pai vreau sa spun ca noi suntem intr-un maaaare rahat. Multi romani traiesc la limita saraciei si a subzistentei. Au salarii de pana in 10 milioane de lei. Din care isi pot cumpara nu mai mult de 100 de pachete de tigari de exemplu. Sau 200 de sticle de Cola, pe luna. Atat inseamna salariul lor.

Si astia cu 10 milioane sunt cei fericiti, ca veniturile a si mai multi romani sunt si mai mici de atat. Si nici viitorul nu arata prea bine, nici al lor nici al tarii.

In conditiile astea, tu sa le vorbesti de modificarea Constitutiei, de profesoare palmuite de politisti, de divortul lui Ilie Nastase, de gentile Biancai Dragusanu sau chiar si de luptele intestine ale PSD-ului (al carui lider n-a fost in stare sa castige niste alegeri pe care le avea in buzunar) mi se pare o dovada ori de inconstienta, ori de schizofrenie, ori de nepricepere sau chiar de prostie. Sau de dezinteres fata de cei carora li te adresezi. Pe care nu te intereseaza decat sa-i prostesti. Sigur ca asta e trendul dar NU E SI CORECT!!!

Cu un pic de creier se pot face multe

Eu, daca as fi o televiziune un pic mai responsabila, as face urmatoarea campanie: "Ce au facut astazi alesii nostri pentru noi?" Si te rog sa ma crezi ca daca s-ar vedea luati in balon in fiecare seara, guvernantii nostri ar face cate ceva.

Uite de exemplu cazul Mircea Badea. Sunt cel putin doua subiecte recente in care ziaristul asta a reusit sa faca autoritatile sa miste ceva. Povestea cu autostrada, in care Boc si Berceanu au facut pe dracu' sa-i ia ca sa reuseasca sa termine nu stiu cate zeci de kilometri de autostrada, numai ca sa castige pariul cu Badea.

La fel in cazul Ridzi. Mircea urla pe post ca nu se mai stie nimic de dosar. Uite ca dupa doua zile i-au dat evolutii sa nu le poata duce. Bine, ca nu se va intampla NIMIC, asta e o cu totul alta problema.

Revenind un pic. Televiziunile consuma foarte multa energie pe rahaturi. Am stabilit mai sus care sunt alea. Daca ar consuma nu mai mult de 5 la suta din energia asta pe ideea de a schimba ceva in bine la tara asta, sunt TOTAL CONVINS ca in cateva luni s-ar simti efectele.

O chestie de genul "excesul de sare, zahar si alcool" nu stiu ce, nu ajunge, ca devine banala si plictisitoare. Asa ceva trebuie continuat de materiale si exemple.

Alte campanii se pot face, in felul urmator: "sa nu aruncam mizeria pe strada", "sa nu mai injuram in trafic", "sa fim mai politicosi unii cu altii", "sa invatam sa facem afaceri, firme, economie", "sa ne luptam pentru drepturile noastre", "sa depoluam natura" si caaaaaate si mai cate. Dar CAMPANII si nu vorbe goale. Cu un pic de creier, pasiune si buna-credinta se pot face asaaaa de multe in tara asta. Iar efectele ar fi garantate. Si ti-ar aduce si audienta dupa care tanjesti precum puscariasul dupa un vagin. (Ma scuzati)

Speranta exista totusi...

Ca stii, faza e ca trebuie inceput de undeva. Cineva trebuie sa dea startul. Un alt exemplu - Basescu asta. La cata energie a consumat in lupta cu mogulii, cu Tariceanu, cu PSD-ul si Nastase, etc, etc, putea sa consume energia aia sa faca ceva macar din cele scrise mai sus, daca nu si altele. Ma refer la chestii care ii dor f. tare pe romani si nu "problemele strategice" de care s-a ocupat, gen - Marea Neagra, Irakul, relatia cu SUA sau alte chestii... ma rog, importante si alea.

Mai exista totusi o speranta, pentru ca cele de sus sunt putine sanse sa se intample. Sa se destepte FIECARE si sa-si rezolve problemele el ca individ. Si sa nu astepte rezolvarea lor colectiva, pentru noi toti. Adica fiecare din noi sa se invarta suficient de bine incat sa-i fie mai bine. Se poate ajunge la cele de mai sus si asa: adica daca fiecaruia ii este mai bine deci intr-un final TUTUROR ar trebui astfel sa ne fie mai bine.


Vezi si:
- Am ceva de spus despre schimbarile de la stirile Antenei 1
- Nu emigrati: omenia inca exista si se rasplateste
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

"maaaare rahat" - ce misto ai sintetizat totul prin acest epitet de substantiv puturos..!
Cat despre parerea mea - paine si circ, asta cred ca indestuleaza boborul nostru umil - de sute de ani. Painea ne-o permitem, circul il savuram, majoritatea. Pe sub pres insa stau bine ascunse lefuri platite pe jumatate (cum e la noi la serv.), greseli crase care pecetluiesc viata unor nou=nascuti facute de asistente platite pe jumatate (si la care am asistat sapt trecuta cu maxima stupoare), sau perspectiva reducerii la jumatate a cadrelor didatice la gradinita fiicei mele (in ideea ca "grupe cu 40 de copilasi de 3-4 ani au mai fost si nu s-a intamplat nimic"). Mai sunt oameni ce mor pe strazi de foame, dar asta nu e de interes major, fiind ceva obisnuit.
Ideea e exact cum spui tu, sa invatam sa ne dam zapada din fata scarii inainte de a astepta plugurile si de a injura primaria. metaforic desigur. Vai de capul nostru.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

da, poate fi destul de nasol in unele aspecte. pe mine ma revolta mult treburile de care am scris pentru ca ma lovesc de ele destul de des. am cunoscut suficient de bine ce-i prin tara ca sa-mi dau seama care e mersul.

cam naspa cele pe care le povestesti. si grave fiecare luat in parte.

ultima pe care am vazut-o chiar astazi este campania cu vedete "sa ajutam haiti". pe cand o campanie "sa ajutam romania"? :)

Trimiteți un comentariu