duminică, 18 octombrie 2009

Avem o noua criza. Cum procedam?

Sponsori:

Daca Basescu si-a retras cuvintele, apai e groasa, fratilor. Ieri a spus la RRA ca se gandeste ca ar putea dizolva Parlamentul, azi a dat-o inapoi la ProTV. Ca de fapt a fost o eroare de exprimare, zise presedintele. Sunt multe de spus, dar vreau s-o scurtez pe cat posibil. Se duce zilele astea o lupta cum rar am mai vazut. Deci certurile cu Ciorbea, cu Tariceanu, cu Nastase... alea, oricat de groase si ele, au fost pistol cu apa fata de ce e acum. Circ pe paine, stimati telespectatori. Asta nu cedeaza, aia nu cedeaza. Mai mult, s-au cam unit toti impotriva lui Base' pe care, sincer, nu-l vad prea bine... Oricum ar da-o, deficitul de imagine se acumuleaza in dreptul lui, parerea mea. Si mai e mult pana la alegeri... o luna si jumatate.

Imi inchipui ca nu te dai in vant dupa treburile politice, doar ca se intampla zilele astea neste treburi care nu pot fi trecute cu vederea. Oricat de impartial mi-as dori sa fiu, Baselu' a cam actionat dictatorial. A desemnat pe cine-a vrut muschii lui prim-ministru, ingnorand o evidenta flagranta - majoritatea parlamentara si politica ce s-a strans in jurul lui Johannis, primalele Sibiului. Nu poti sa faci chiar tot ce vrei tu in tara asta... Apoi a ala de l-a numit, oricat de specialist o fi, pare tanar, ne-experimentat, cu cash inca la gura... Si mai e si un no-name...

Apoi sa bagi teama in populatie ca iar nu mai ai bani de pensii si de salarii... iarasi e o treaba care depaseste calmul si normalitatea pe care trebuie sa le afiseze un sef de stat... In sfarsit. Mircea Badea zice ca s-a decis sa mearga acum la vot. O sa puna stampila pe cine ii garanteaza ca-l scapa de Base' si ai lui. Eu n-as merge pana acolo, desi unele aspecte sunt chiar asa cum am stabilit mai sus.

Totusi, presedintele nostru are probleme. Dar dincolo de toate, ce-i reprosez eu (si nu de ieri de azi) e ca a permis si a contribuit la degradarea societatii noastre in ultimii 5 ani asa cum nu s-a mai intamplat niciodata pana acum. Ha-ha-ielile, spritzurile (cu sau fara Becali), dansul in genunchi, jingniri, grosolanii, certuri, crize peste crize... toate astea au un singur autor. Stimatul si iubitul nostru/vostru presedinte. A avut si realizari, cum foarte bine le-a analizat Son of Alerik aici si aici, intre care as mentiona libertatea pe care a dat-o presei si maselor in general. Dar din punctul meu de vedere, realizarile palesc in fata neajunsurilor. Ma rog...

Mai e ceva care ma enerveaza. Ma, toata ziua buna ziua, presedintele nostru are o problema cu televiziunile mogulilor - Antena 3 si Realitatea. Fii atent. Vad intr-un articol din Pagina de Media ca, in ziua desemnarii noului premier, deci audienta teoretic mare, cele doua televiziuni abia s-au chinuit cu audiente de 1,5 si 1,6. Stii ce inseamna asta? O medie de 170-180 de mii de telespectatori. Pai domnu' presedinte, de-aia nu mai puteti dumneavoastra de grija astor doua televiziuni??? Care nici 200.000 de romani din cele 20 de milioane nu sunt in stare sa adune intr-o zi cu audienta???? Pe cuvant... 100.000 de oameni va fac dumneavoastra agenda si implicit si mie si noua tuturor???? Si behaiti despre televiziunile mogulilor de cate ori prindeti prilejul??

In sfarsit. Am zis ca n-o lungesc. E nasoala cu criza si nu stiu cum se va sfarsi si mai ales cu ce rezultat. Miza este evident cine iese presedinte. Si pe Geoana il vad pe cai mari dar si pe Antonescu, mai ales acum c-a anuntat ca il va pune pe Johannis premier daca iese el presedinte. Si daca nu iese Base' inca odata, astia or sa-l faca pui impanat la ceaun.

The image “http://i38.tinypic.com/35i1wye.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Eu vad si aspectul pozitiv in povestea asta: unu ca il trimite pe Mircea Badea la vot si poate mai ia cu el cateva sute de mii de oameni, apoi ne mai anima si pe noi cate-o chestie de-asta comuna, indiferent care pe cine iubim, important e ca participam. Partea proasta e insa ca mi-e teama ca toate astea costa. Momentan nu avem guvern, adica e ca si dus, noul executiv se lasa greu si chiar daca il formeaza, probabil ca-l vor tranti in Parlament... Deci se lungeste criza... Si pe voi politicienii, va doare la bashcheti, ca aveti bani si burti ca lumea... Cu romanul de rand e insa cam naspa...


Vezi si:
- Emil Boc a mai cazut odata
- Romania inainte de campanie
.

Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

CORA spunea...

Pana de curand, savuram politica pe post de o iesa de teatru. De la o vreme, insa, incep sa ma scandalizez! Zau, daca dupa alegeri il avem tot pe Basescu, eu emigrez! Unde vad cu ochii!

Isa spunea...

"Iar poporului i se dadea paine si circ.."
Acum nici paine nu avem, iar circ?In orasul meu nu mai este niciun Cinema; teatre?Foarte rar, dar avem televizoare si's atatea posturi de politica non-stop, asa ca, treaca-mearga, circ avem.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ cora - da, eu am cedat nervos cand au iesit astia din guvern, cu conteaza din vina cui. aia deja mi s-a parut prea mult. ce fac astia acum, depaseste orice imaginatie...

@ musicinfusion - daaa, sunt specialisti la circ. au fost dintotdeauna. macar daca ai putea vedea niste programe mai de doamne ajuta si pe televizoarele alea. si eu am locuit intr-un oras care a ramas fara cinematografe. adica tot cam cum spui tu... e nasol cand se intampla. trebuie gasite alternative.

Dili spunea...

eu cedasem nervos de cand cu EBA si Becali, iar eu nu mai aveam bani de pampersi la copil.... acum e doar trist si nu mai cred in nimeni.

Trimiteți un comentariu