sâmbătă, 1 august 2009

Cea mai proasta zi din viata mea si dilema morala

Sponsori:

Lasam laoparte un pic tonul vesel si zglobiu cu care te-am obisnuit, pentru a aduce a-ti aduce la cunostinta, mai ales celor care afla despre soarta subsemnatului prin intermediul acestui blog, ca ieri am avut una dintre cele mai proaste zile din viata mea. Pe scurt si sec - m-au promovat astia pentru care lucrez, in detrimentul unei colege care a fost f. ok cu mine in trecutul recent.

Nu discut daca e ok, profesional, meritoriu si alte aspecte din astea pragmatice. Spun doar ca d.p.d.v. moral m-am simtit ca un rahat cu ochi. Partea cu atat mai nasoala este acolo unde nu prea pot imputa chestii evidente nici alora de-au luat decizia, nici mie si cu atat mai putin lu' fata asta...

Ok, crede-ma ca stiu cum e in viata asta, unde pestele cel mare inghite pe cel mic si unde datul din coate e sport national. Am mai fost sef de cateva ori, destul de important intr-un fel... (poate o sa povestesc vreodata si aici...). Nu am o problema cu chestiile reci, de business and stuff. Slabiciunea mea sunt treburile morale, f*tu-i... Ba, sa nu crezi ca insinuez cumva ca eu as fi ultimul prost si aia o stralucire. Nu, si nici invers. Vorbesc doar de o situatie de rahat in care m-am trezit si careia a trebuit sa-i fac fatza (destul de greu).

Fata, obisnuita si ea, saraca, a inteles repede mersul si s-a consolat. Mi-a spus explicit si raspicat si mie ca nu are o problema majora cu decizia. Cel putin in ceea ce ma priveste. Ma prefera pe mine decat alti idioti... Cu toate astea nu doresc nici dusmanilor si nici celui care a dat nota 4 lui Anti-Plicti sa se afle in situatia asta :) Am incercat si mai incerc inca sa ma opun... E un pic mai complicat. Deocamdata sunt pe noua pozitie... Om vedea...

Imi pare rau ca nu pot da mai multe detalii. Care ar fi totusi morala? Pai ar fi mai multe. Invata-te sa fii destul de nesimtit, pentru a nu te trezi cu dileme de-astea etice. Nu orice promovare e un pas in fatza. Obisnuieste-te cu ideea ca viata iti poate juca feste in cele mai excentrice feluri...
.
Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

Mai omule, FELICITARI ca ai meritat postul dar si ca ai supravietuit situatiei. E naspa rau sa te simti asa cum te-ai simtit tu, dar nici tu nici fata nu trebuie sa va simtiti aiurea, fiindca e po chestiune d eperceptie a celui care a facut permutarea, atata tot. Daca ai devenit mai bun decat ea asta e situatia, baga berici si bucura-te, o meriti! Sa traiesti!
O sa repet si eu cat mai des ce-i zicea un doctor bunicii mele: cica "cocoana, daca vrei sa fii sanatoasa la suflet si la trup invata mai intai sa fii nesimtita si s-a rezolvat". Acum ramane partea cu invatatul vs nesimtirea din nascare. Nu cred ca asa ceva se preda pe undeva.
Felicitari inc-o data!

Anonim spunea...

Cam urata treaba asta cu nesimtirea. Suntem insa nevoiti sa fim asa din cauza constrangerilor zilnice, mai ales in plan profesional. Important este sa nu devenim asa intru totul.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ dilimache - hei, hm... ma, ai dreptate. ar trebui bagat berici indiferent de situatie. corectly. f. rar se intalnesc toate datele pentru a rezulta o situatie de rahat ca asta... c-am avut muuult mai nasoale, crede-ma, doar ca acum sunt f. multi factori subiectivo-afectivi... ma rog... cu fiecare ora care trece se disipeaza din angoase... merci de felicitari. (dar eu tot sper sa fie o chestie temporara, cumva, deocamdata. adica nu acum)

@ addamissia - de acord si-ti multumesc de mesaj. ma bucur ca intelegi :) e bine cu nesimtirea dar daca se poate si fara, e toata lumea fericita, mai ales eu :)

Anonim spunea...

eu am fost pusa la un moment dat cam in aceeasi situatie si ma simteam la fel poate si pt ca nu ma asteptam nush ce sa zic insa atata vreme cat coleguta ma incuraja si ne aveam bine am trecut relativ usor peste situatie...felicitari apropo;)

Trimiteți un comentariu