miercuri, 13 mai 2009

De ce m-a impresionat Elena Gheorghe la Eurovision

Sponsori:

Nu stiu altii cum sunt dar eu aseara m-am simtit iar roman. Si mi-a placut sentimentul. As vrea sa injur tarisoara un pic, ca sa fiu in trend cu Mircea Badea si cu latura ta sadica, dar poate alta data :) Deci daca cu fotbalul nu-mi mai prea iese, ma reporfilez si eu pe ce se nimereste. Si, cum suntem o natie in care valorile s-au dus dracului de ceva vreme, iti ia ceva timp sa-ti gasesti un fetis din asta... stii... sa zici "ba, ce meserias e ca esti roman".

Asa ca aseara am stat cu ochii beliti pe televizor sa vad si eu Eurovisionul si cum se face Elena Gheorghe de ras pe-acolo. Si am zis ca daca tot se face de rusine, cum naiba sa ratez momentul?? Ce crezi ca eu nu am o latura sadica, haha??

Numai ca fata popii m-a spart!! Bai, mi-a placut foarte tare de ea. Am simtit ca a cantat asa cum nu a facut-o vreodata. Nu stiu, mi s-a parut ca vocea ei a transmis mai multa forta, energie dar si sensibilitate decat o face Celine Dion intr-o zi buna... Pe cuvant! Asta chiar daca i-a cazut un pic, un pic... (vezi video de mai jos, la secunda 1.35) Nu a observat nimeni :) Totusi nu mi s-a parut ca a avut emotii prea mari, a fost in forma, stralucitoare chiar...

Si a aratat si bine, asa bucatica cum a facut-o mamica ei, cu gagicile alea balcanice dansand in jurul dansei... Chiar am zis "uite ba, asta e din Romanica!!" Iar piesa... Balkan Girls parca nu e chiar cea mai proasta din concurs, dimpotriva. Adica e suficient de lalaita pentru Eurovision dar destul de energica si melodioasa. E de la noi, deci are si specific local, destul de originala, cu tot felul de efecte din astea... etno-ascetice... chiar e ok. Iat-o aseara, la Moscova, pe scena Eurovisionului.



Din punctul meu de vedere, Elena Gheorghe e una dintre pipitzele din showbiz-ul romanesc, fara a avea o voce iesita din comun sau vreo ditamai personalitatea. Cu toate astea, repet, aseara (ca inca e joi cand scriu astea) a reusit sa ma dea pe spate, atat ea cat si ce s-a intamplat pe scena. Si cum hormonii mei (cei nationalisti, care credeai?) abia asteptau momentul potrivit, cand au vazut-o pe Elena ce face pe scena, zburdau prin casa de mama focului :)

PS: fotografia de mai sus e facuta imediat dupa ce s-a aflat ca ne-am calificat in finala. E proaspat venita la mine in email de la Moscova, via cineva din TVR. Este deci prima oara cand se vede in Romania ;) Nu i-am pus watermark deci o poate lua cine doreste. Daca citeaza si Anti-Plicti, e si mai bine :)


Vezi si:
- Oren Lavie - cel mai tare videoclip, ever!! - video
- Stiai ca se poave hip-hop la vioara? - video
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Sebi spunea...

Prestatia a fost reusita. Sa speram ca o sa fi mult mai bine in finala. Nici concurenta nu pare prea mare in editia asta.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

dap. chiar au fost o frumusete acolo pe scena fetele. piesa e ok desi nu rupe. si eu sper sa iasa ceva interesant. macar in primele 5 locuri.... numai sa nu fie dezastru, caci am inteles ca au existat multe opinii pe-afara contrare elenei si care s-au mirat ca a prins finala. carcotasi prosti :)

Trimiteți un comentariu