miercuri, 11 februarie 2009

Frost/Nixon, sanse nemeritate la Oscar...

Sponsori:

Ok, am mai vazut un film din cele nominalizate pentru pelicula anului la Oscaruri. Frost/Nixon e povestea unui realizator tv. englez, care ajunge printr-un concurs de imprejurari sa-i ia un interviu lui Richard Nixon, cel care tocmai demisionase din functia de presedinte al SUA, in urma scandalului Watergate.

Filmul nu e neaparat pe profilul blogului de fata, deci n-o sa insist prea mult. Din punctul meu de vedere Frost/Nixon e un film pentru cei pasionati de presa, in primul rand. Pelicula mai are cate un joc al mintii pe ici pe colo, e de fapt o lupta intre doua personalitati si in ultima instanta intre echipele celor doi: jurnalistul si politicianul.

Nu am retinut nicio secventa in mod deosebit, decat zambetul usor tamp al celui care-l interpreteaza pe David Frost. Si soliditatea mentala atat a actorului cat si a personajului Richard Nixon. Cat despre Frost, poate-l stii, caci s-au difuzat si in Romania emisiunile lui, mai ales cea cu recordurile Guinness, prin anii '90.
Un film serios, corect, interesant de urmarit dar care nu straluceste. Nici finalul nu e cine stie ce, parerea mea. Iti trebuie ceva cunostinte de media sau de marketing politic ca sa-l percepi cum trebuie.

Faza tare e ca, dat fiind contextul emotional, cu George Bush care a nenorocit intr-un fel economia americana, filmul poate fi vazut ca un manifest. La fel cum Nixon ar putea fi tras la raspundere in film pentru povestea cu Watergate (te las pe tine sa descoperi daca asa a si fost), dupa acelasi principiu, nici Bush n-ar trebui sa cante prea bine. Ma rog... Oricum asta ii poate creste considerabil sansele la Oscarul pentru cel mai bun film. Frost/Nixon... Ti se pare un titlu original de film? Ei bine, cam asa e si filmul...

Inainte sa-ti bag un mic trailer al filmului, iti mai spun ca pe IMDB are nota 8,1 din peste 11.500 de voturi, adica multicel :)




Vezi si:
- Sa te uiti la Slumdog Millionaire, un film de Oscar
- Irak. Papuci in capul lui George Bush
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu