luni, 15 decembrie 2008

Irak. Papuci in capul lui George Bush - video

Sponsori:

La aproape 63 de ani, George Bush se misca repede al naibii. S-a ferit in timp record de doi papuci care veneau glont catre el. Aruncati de un ziarist irakian care a vrut sa-si ia adio in felul propriu de la presedintele american. Bush venise intr-o vizita surpriza la Bagdad si a organizat o conferinta de presa la fel de surpriza. A vrut sa-si ia ramas bun de la... de la ce, chiar? "Farewell visit" i-au spuns site-urile americane. Deci sa-si ia ramas bun de la zona de conflict pe care a pastorit-o, si de la irakienii pe care n-a prea reusit sa-i struneasca.

Pai la revedere i-a strigat si ziaristul irakian, in timp ce nu mai prididea sa-si scoata papucii din picioare si sa-i arunce spre liderul american. "This is a farewell... you dog", striga el in araba. N-o sa mai traduc acum, din respect pentru domnul Bush care ne-a bagat in NATO.

Asta cu papucul e foarte nasoala in religia araba. Sa arunci cu papuci sau sa tii talpa pantofului indreptata catre cineva sunt considerate insulte majore la ei. Tineti minte ca, dupa ce au doborat statuia lui Saddam, irakienii o loveau cu papucii...



Oricum, Bush a luat-o destul de usor, ce sa mai faca. "Daca va intereseaza cumva, cei doi papuci aveau marimea 43" (size 10), a spus presedintele american dupa incident. Ziaristii irakieni si-au cerut scuze, spunand ca gestul confratelui lor nu reprezinta opinia poporului irakian, a mai completat el.

Acum, ce sa mai... asa se intampla in democratie. Ca doar asta i-au invatat americanii pe irakieni timp de 5 ani. Si se pare ca au bagat la cap... Of, of.

(merci de pont, A. - Blog de reporter)

Ti-a placut? Aboneaza-te la RSS - full
Click aici. Adauga Anti-Plicti la Favorite


.Vezi si:
- Geoge Bush. Doua mandate, glorie la greu - poze
- Cat il iubesc americanii pe Bush
- George Bush face misto de el insusi.

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu