luni, 9 februarie 2009

Sa te uiti la Slumdog Millionaire, un film de Oscar

Sponsori:

Nu aveam asteptari prea mari de la film, dar am zis hai totusi sa ma uit... Am citit in treacat cateva cronici... ziceau de bine. Totusi un film despre indieni si cu indieni ramane un film indian, chiar daca asta are productia britanica. Adica nu sunt un iubitor de telenovele, cum sunt majoritatea, spre toate, filmele indiene.

Ei bine, Slumdog Millionaire asta e cu totul si cu totul altceva. Altceva decat filmele americane de serie, care ne sunt sau ni le bagam noi insine pe gat, de cativa ani incoace. Hai sa vedem acum cat sa-ti povestesc, pentru a nu-ti spune totusi prea multe si sa-ti las placerea de a-l vedea la randul tau.

Pe scurt, filmul este despre un tanar indian, sarac ca multi alti indieni (din India si nu ameri-indieni) care ajunge, din mahalalele capitalei Mumbai, direct pe scaunul emisiunii "Vrei sa fii miliardar" (sau milionar in cazul asta). Pentru ca prea stie sa raspunda la intrebari, este luat la bani marunti si pumni de politie, acuzat fiind de frauda.

Din punctul meu de vedere, filmul este o metafora, o alegorie. In sensul in care tanarul nostru ajunge sa ghiceasca multe intrebari la concursul asta (cate exact, vei afla singur) tocmai pentru ca LE-A TRAIT. Adica raspunsurile sunt exact VIATA LUI.


Nu ma pot abtine sa nu-ti povestesc o scena scurta dar edificatoare. Una din intrebarile concursului era despre cine e pe bancnota de 100 de dolari. Jamal, eroul nostru stia, pentru ca, avusese de-a face cu bani americani la viata lui. Intrebat apoi de politisti cine e pe bancnota indiana de 10.000 de rupii, evident ca nu a stiut, caci hartia avea o valoare prea mare pentru el, asa ca nu pusese mana pe asa ceva.

Un film despre viata, viata grea, viata foarte grea.. dragoste si bani. O sa fie o revelatie a Oscarurilor de anul asta, vei vedea... E deja nominalizat la 10 categorii, intre care cel mai bun film. S-a ales cu multe alte premii pana acum. Pe IMDB are, la ora la care scriu randurile astea, nota 8,7 din peste 55.000 de voturi, adica enorm de mult. Daca te-am facut curios, poti afla mai multe despre premii, actori, productie dar si despre controversele din jurul filmului AICI. In continuare si un mic trailer...



Ce mai, poveste geniala, actori geniali, muzica la fel... montaj si tot... Dincolo de personajele principale, mi-a placut si de prezentatorul show-ului, acel Virgil Iantu al lor... nu stiu exact de ce.

Mi-am propus sa vad cumva zilele astea si The Curious Case of Benjamin Button. Asta are 13 nominalizari la Oscarurile din 22 februarie dar si Frost/Nixon, ambele nominalizate si ele la filmul anului, la Oscar. Sper sa reusesc sa le vad zilele astea, asa ca voi scrie in curand si despre ele...

fotografii: IMDB.com


Vezi si:
- Injuraturi neaose din filme romanesti - video
- Prison Break. Michael Scofield e gay?
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu