sâmbătă, 10 ianuarie 2009

De ce se ridica masini in Bucuresti? De Kiki

Sponsori:

Bucuresti. 4 si ceva dupa-amiaza. Pe o strada paralela cu un bulevard important, doi baieti de la ADP (Administratia Domeniului Public) imbracati in portocaliu mestereau ceva la rotile unui jeep. Ma uit mai atent, aveau si un fel de macara cu ei. Se pregateau sa ridice o masina. O alta masina a politiei comunitare veghea operatiunea din apropiere. Nu a trecut mult ca si vad jeep-ul in aer. L-au saltat in 5 minute si au plecat victoriosi cu el, ca cu o prada de valoare.

De ce l-au luat? Ca sa faca bani. Hotie la primarie, cum ar veni. Au construit cumva parcari pentru masini si nu stim noi? Ce rezolva daca o iau? Ca nu vor elibera circulatia in veci... Pentru simplul motiv... aici trebuie sa va concentrati, ca e greu cu motivul... deci pentru simplul motiv ca oamenii trebuie sa-si lase masinile undeva. Ele exista, masinile nu dispar, nu le poti lua cu tine in casa. Nu le poti baga in buzunar. Trebuie sa le lasi undeva afara. Oriunde le vei lasa, ele tot multe sunt.

Nu am masina deci nu sunt subiectiv. Dar ma gandesc si eu ca omul. Cum sa ridici masinile? Ca exista o smecherie nasoala, altfel n-ar fi probleme. Ca sa ti-o recuperezi, trebuie sa scoti din buzunar peste 5 milioane de lei. Aici este momentul in care baietii se umplu de bani pe spinarea fraierilor. Si de obicei, locurile in care se depoziteaza masinile (parcarile lor, ale ADP-ului, cum ar veni) sunt la mama dracului, undeva afara din oras. Deci te costa in plus sa ajungi acolo.

Acum ce sa zic... De data asta luasera un jeep. Adica teoretic proprietarul e barosan si are de unde. Dar stiu cazuri in care nu s-au dat inapoi nici de la Dacii amarate. A, si fiecare zi in care masina ta sta la ei si tu te miri ca prostul unde ti-a disparut, se taxeaza cu 2 milioane. Sa fie clar.

Singurul meu regret este ca nu le pot lua pe toate.

PS: Daca te intrebi cine si unde este Kiki, vezi mai jos....


Aboneaza-te la RSS - full
Adauga Anti-Plicti la Favorite

Citeste si:
- Taxa auto. Uite de ce au triplat-o
- Semaforul buclucas, libertatea si dilema zilei
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu