joi, 4 decembrie 2008

Politicienii - bloggeri mari cu trafic mic

Sponsori:

Cat au avut?? 30 la suta prezenta la vot. Deci fiecare din greii politicii romanesti e legitimat de maxim 30 la suta din 30 la suta. Adica de vreo "ditamai" doua milioane de oameni. Din 18 milioane de votanti in total.

Romanii deci si-au bagat picioarele in toata politica asta. Si nu s-au dus la vot. Vreo 70 la suta dintre ei. Adica aproape 3 sferturi. Adica enorm de multi. Si nu ar fi prima oara. Din ce in ce mai putini merg la urne, tendinta e clara.

Ce inseamna asta? Ca politicienii romani sunt atat de expirati incat nu mai trezesc interesul nimanui. Adica doar al mosilor si babelor, eternii votanti. Mesajul e clar, din punctul meu de vedere - duceti-va acasa. Sau lasane, lasane... :)

Dar ei nu si nu. Inunda ecranele cu framantarile lor politice, cu chinurile facerii si desfacerii guvernelor si aliantelor. Nu e clar? Nimanui nu-i pasa, oamenii s-au saturat.

In blogging, se spune ca atunci cand stai prost cu traficul, schimbi ceva prin design, layout... nu stiu... schimbi stilul sau in ultima instanta inchizi blogul. Nu e nicio tragedie sa inchizi un blog. Nu esti pe nisa, incerci altceva.

Eu cred ca politicienii sunt niste bloggeri. Care fac din ce in ce mai putin trafic. Stau prost cu SEO-ul, adica cu optimizarea. Google-ul ii cam ignora. Fac schimb de linkuri doar intre ei sau, dupa caz, isi dau ignore sau ban.

Cine le citeste opera? Mamele, tatii, sotiile si poate copiii. Mosii si babele de care vorbeam si ar mai fi cineva de pe strada unde locuiesc care mai arunca un ochi la "blogurile" lor... si cam atat. Restul sunt vizite sporadice, din intamplare, cu un bounce rate mare. Adica intra, vad si pleaca.

Sigur, nici nu avem alti politicieni. Au avut si ei grija sa se intample asa. Oricum astia sunt, cu astia defilam. Probabil multi nici nu vor sa le ia locul, altii nu pot. E o casta cu reguli clare si in politica asta...

Si totusi, problema n-ar fi nici asta. Problema ar fi acolo unde ne mai sunt si bagati pe gat, le facem paparazzi la nush ce carciuma se mai duc... le vanam toate declaratiile si cate si mai cate. Ne perpelim si facem o adevarata tragedie: cum au putut sta, ma frate, in acelasi restaurant, la etaje diferite dar nu si-au vorbit?? Va vine sa credeti ca au putut face asa ceva? :)


Abonare RSS - full
Adauga Anti-Plicti la Favorite


Vezi si:
- Votati candidatii uninominali
- Nu e bine vacii noastre
- Smarandescu e salvarea

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu