luni, 17 noiembrie 2008

Votul uninominal. Smarandescu e salvarea

Sponsori:

Il stiti pe Caligula. Imparat roman, a domnit doar patru ani dar a avut suficient timp pentru desfrauri de toate felurile. A fost atat de tare incat si-a facut calul senator (sau consul dupa unele surse). Il stiti si pe Becali. El nu si-a facut oile soprane, insa vrea sa isi trimita bodyguard-ul in Parlament. Pe Smarandescu, gorila aia care bate tot ce prinde, inclusiv pe Mihai Gainusa. De fapt mai mult cu gura, ca prin ringurile de lupte a cam luat-o pe cocoasa. Era obosit probabil de la cat l-a aparat pe Becali...

Si Smarandescu asta al nostru
(sau e Zmarandescu??) si-a luat rolul foarte in serios. Tine discursuri, participa la adunari prin piete si parcuri. Chiar are un mesaj coerent, o sa radeti, si in concordanta cu muschii de pe piept. Vrea sa elimine violenta si sa reglementeze mai strict accesul in scoli.

Problema nu e Smarandescu, ci sutele de alti "Smarandesti" care profita de povestea asta cu votul uninominal si alearga dupa cate un loc in Parlament. Te doare mintea - nu le prea merge prin breslele lor, asa ca solutia salvatoare a devenit, firesc, deputatia.

Revelatia am avut-o ieri, cand mergand prin oras cu niste treaba imi aruncam ochii pe afisele electorale care au impanzit strazile. Tot felul de no-name-uri sau vedete care mai de care mai expirate. Ma frate, pai parca era vorba de un progres cu votul asta uninominal... Cand i-a bagat Vadim pe Irina Loghin si Dolanescu in Parlament s-a ras de el la greu. Acum o fac toti.

Luminita Anghel, Cristian Topescu, Florin Calinescu... si astia-s doar cei mai mediatizati. Ar mai fi pe liste, cu voia dumneavoastra un Victor Socaciu, un Nicolae Furdui Iancu, o Dida Dragan... nu mai stiu... Duckadam, Dichiseanu, Gheorghe Zamfir. In tara mai sunt si mai multi. Nu spune nimeni ca imparatul e gol? O porcarie imi pare acum introducerea votului uninominal. O sa intre in Parlament tot felul de vedete de-astea expirate, care habar nu au cu ce se mananca o lege. Bine, nici multi dintre alesii care sunt acum nu se omoara in acest sens... dar chiar artisti de-astia de canta pe la nunti, botezuri si alte cumetrii?

Apropos de Luminita Anghel. Dadui peste un clip de-al ei, cu care inteleg ca a dorit sa inunde online-ul, dupa modelul Obama. Dupa vizionarea lui sunt si mai descumpanit: sa votez sau sa nu votez... ea ce naiba ma indeamna? De fapt ce vrea sa spuna??



Au existat, tin minte, niste voci care, la vremea cand se discuta despre asta cu votul uninominal , ridicau problema manelizarii Parlamentului. Ei bine, iata ca inevitabilul s-a produs. Manelistilor le merge bine cu ceea ce fac, asa ca vad ca au ales sa mai cante un mandat. Poate la alegerile viitoare se razgandesc. Dar lasa ca nici cu fetzele pe care le-am vazut pe afise nu mi-e rusine.

Asa ca, in conditiile astea, Smarandescu si mesajul lui mi se par parfum, in comparatie cu alti aspiranti. Aoleu, vedea-l-as la costum pe holurile Casei Poporului dand interviuri savante despre necesitatea regandirii Taxei pe Valoarea Adaugata sau despre posibila retragere a trupelor romanesti din Irak. Lasa ca macar o sa ne mai distram un pic...

Citeste si:
- Sunt invitat la Dansez pentru tine
- Metrou de campanie in Drumul Taberei

Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Lasa-l domne sa mearga in parlament. Macar asta are ceva forta si poate pune picioru in prag. Decat niste maimutoi pe care i-am votat pana acum, mai bine Smarandescu. E mai stabil, macar.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

aoleu, liviule. sa mearga, din partea mea, dar sa te tii ca asta e in stare sa si castige si sa ajunga mare. dar de fapt ai dreptate. daca tot am votat maimutoi, sa-l votam si pe tatal lor :))

Trimiteți un comentariu