luni, 6 septembrie 2010

Unthinkable, filmul. Justifica un rau oprirea altui rau?

Sponsori:

Din ciclul ce filme am mai vazut eu aseara, o sa vorbesc acum despre Unthinkable. Ca daca tot l-am vazut, ce ma dor gura si manutzele sa iti povestesc pe scurt ce si cum, nu? Unthinkable inseamna "de neinchipuit", "greu de imaginat" sau asa ceva. Ei bine asa si este filmul... nivelul de violentza pe care il atinge pe alocuri (cam peste tot) este intr-adevar unthinkable. Si cu toate astea il recomand. Pentru ca daca reusesti sa treci de violenta (nu e obligatoriu, chiar deloc) ajungi la niste intrebari etice mai grele decat tine. Este etic sa faci un rau (marisor si ilegal) pentru a impiedica un rau ceva mai mare??

Samuel L. Jackson este, ca de obicei, magistral. El este calaul. Mai joaca si Carrie-Anne Moss (tipa din Matrix si care are picioarele ca niste paranteze, saraca...) Ei sunt scule prin FBI, CIA si alte de-astea si trebuie sa faca un terorist sa vorbeasca despre locul in care a plantat trei bombe nucleare.

Mnoa si pentru a-l face sa vorbeasca recurg la cele mai... neortodoxe si neconstitutionale metode. Tortura, ce s-o mai invartim... Evident ca femeia este mai moralista (ca-n viata) si incearca mereu sa se intrebe daca nu e cumva maxim de nasol ce fac ei...

Sigur ca la noi in Romanica asta cu terorismul prinde si nu prea. De-aia poate filmul nici nu a fost adus in cinematografe. Insa iti ridica totusi intrebarile de care vorbeam. "Binele si raul nu mai exista" - asta e descrierea scurta a filmului pe IMDB.

Este deci un thriller care te misca. Te face sa te intrebi care are mai multa dreptate. Teroristul e intruchipat ca un om destul de... "bun", asa ca alegerea e cu atat mai dificila. Ca sa nu mai vorbim de intorsaturile de situatie (uneori usor amuzante) sau de jocul mintzii intre terorist si anchetator. Inca odata - cei mai slabi de inger sa nu se uite la film - violenta poate fi greu de tolerat...

Daca vrei parerea mea, eu tin cu Samuel L. Jackson in film, pentru simplul motiv ca teroristul e cel care a inceput primul... Chiar daca, la cum pune problema, tinzi sa-i dai si lui dreptate... In sfarsit, uite si un trailer care poate te convinge mai bine decat mine.



Vezi si:
- De ce-mi bagi, ba, reclame la cinema?
- Inception, filmul... Sau de ce mi-e frica sa mai dorm
.
Twitter
Facebook

1 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

da, un film care merita vazut. si in plus te face sa iti pui si niste intrebari.

Trimiteți un comentariu