vineri, 24 septembrie 2010

TinyPic.com - cum am murit si-am inviat

Sponsori:

Aseara tarziu. Ora 11 fara ceva. Muncisem ceva, ma pregateam sa dorm cand arunc un ochi pe blog. Ce crezi ca mi-au vazut ochii? Una din pozele de pe home-page, postate pe TinyPic nu se mai vedea. Zic - no, o fi vreo chestie temporara. Dau refresh - nimic. Poza nu si nu. Intru pe site-ul lor si ce crezi ca-mi vad ochii? Un anunt care-mi spunea ca site-ul TinyPic a cam murit. Adica nu mai arata pozele hostate la ei decat in interiorul contului. Evident era valabila treaba pentru utilizatorii internationali, ca mine si probabil ca tine...

Nu am mai avut injuraturi in gura la cate mi-au trecut prin cap. Cum e posibil, bre? Fara sa ma anuntati in prealabil, fara nimic? Pur si simplu "de azi nu mai merge, la revedere, descurcati-va"?

Pai e frumos ba, occidentalilor, mi-am zis? Voi care sunteti cu drepturile clientilor, cu astea... Si ce daca e un serviciu gratuit? Pana le-am ridicat faima eu si miile de utilizatori le-a convenit.

Ei ne trimiteau acum la Photobucket, care de fapt sunt proprietarii lor. Alte panarame si aia, ca acum vreun an am patit-o si cu aia. Nu am stiut ca acolo nu e chiar nelimitat si ca ai o anumita banda pe care ti-o acorda. O depasesti, ramai fara poze pe luna aia... Si cum la mine nu e usor sa depasesti banda, am ramas pe langa la jumatatea lunii...

Deci asta a fost cu Photobucket acum un an, asta cu TinyPic aseara. Faza e ca azi vad ca si-a revenit si a disparut si anuntul ala. Am vazut pe net multe plangeri pe tema asta. Utilizatori sunt multi, crede-ma, caci serviciul e destul de cunoscut. Apropos, numai eu aveam vreo mie de poze acolo, imprastiate prin tot Anti-Plicti. Ca sa remediez problema mi-ar fi luat vreo luna, lol.

Mi-a fost mila de mine dar mi-a fost si mai mila de Ndrey, de exemplu, care a scris simplu la el pe blog: "Merci TinyPic ca mi-ati distrus totul. Aproape tot ce vedeti imagine pe acest blog este postat pe TinyPic." Poti sa mai zici ceva? Cam asta a fost probabil amploarea prin toata lumea la magaria pe care era s-o faca TinyPic.

Spun "era" pentru ca acum vad ca merge, probabil s-au razgandit in urma valului de presiune. Rar se intampla asa ceva dar asta e. Bine ca merge... Chiar si asa si eu am murit o luna din viata mea, aseara :)

Vezi si:
- Surpriza naspa de la Photobucket. Nu faceti ca mine!
- Iubesc hackerii romani
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

VictorCh spunea...

NASOL!
Sper ca macar ti-ai insusit lectia si ai invatat ceva din ea: fa-ti imediat (ACUMA, pana merge "saitul" lor!) back-up-uri la toate fotografiile pe care le ai la ei (SI la altii!), astfel incat o eventuala repetare a "figurii" sa nu te mai surprinda nepregatit sa-i faci fata. (Acum ai timp - INCA - sa lucrezi in tihna si avand deplin acces la TOT!)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

este deosebita ideea ta. doar ca am 1.000 de poze acolo. trebuie salvate manual fiecare. mi-e imposibil acum. mi-ar lua o luna :) nu pot decat sa ma rog.

VictorCh spunea...

Ai ceva mai bun de facut in urmatoarea luna? (Nu spusese NIMENI ca tre' sa termini pana la o data scadenta - da' cu cat termini mai repede, cu atat vei fi SIGUR de salvarea mai multora.)
Si e valabil si pt CELELALTE "saituri"! (NU "sa iti duci pozele acasa", ci sa ai "dubluri multiple" (!) ale acelorasi poze pe mai multe "saituri" (chiar daca unele sunt nefolosite inca), apte de a lua locul in orice moment celor eventual pierdute prin "defectarea" unuia anume dintre saituri - ca doar nu s-or defecta toate in acelasi timp!)

Trimiteți un comentariu