sâmbătă, 11 septembrie 2010

Diferentele Est-Vest - poze

Sponsori:

Un post simpatic, realist si suficient de profund in acelasi timp. Despre diferentele dintre Est si Vest. In principiu e vorba de diferentele dintre China si Germania insa daca te uiti atent el, se poate aplica si la noi (estul Europei) si Occident. Om fi noi toti oameni insa cultira si civilizatia nu ne sunt la fel deci nici obiceiurile. Dar tu stii asta sau o intuiesti. Ce nu stii poate e ca diferentele astea se pot reprezenta grafic precum in pozele de mai jos. De unde au aparut? Pai cica un chinez a studiat o perioada in Germania, s-a intors acasa si a creat apoi reprezentarile de mai jos. Sub poze o sa-ti spun si un banc de care mi-am amintit acum. Enjoy! Albastru = Vestul. Rosu = Estul. La unele probleme cred ca ne aproiem si noi deja mai mult de Vest, nu crezi?

Opinii
Punctualitate
Coada
Contacte
Viata
Batranii din viata de zi cu zi
Transportul
Petrecere
Restaurant
Excursii
Vremea
Abordarea problemelor
Seful
Merci mult, A.!!

Si bancul promis: cica fiul unui seic bogat studia la Bucuresti. Si parintii l-au intrebat cum se simte acolo. El le raspunde ca, in general, el se simte bine dar ca se jeneaza un pic cand el vine cu Mercedesul 500 la scoala iar profesorul lui coboara din tramvai. Peste numai cateva zile, primeste de la tac-so un cec de un milion de dolari si o telegrama. "Nu ne face numele de rusine, cumpara-ti si tu un tramvai" :)


Vezi si:
- De ce imi este draga Romania
- Cum fac japonezii poze
.
Twitter
Facebook

7 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Imi place! Foarte bine sintetizate problemele/rezolvarile unora si altora.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

dap si mie mi-a placut intr-un mod deosebit. iti trebuie creier analitic serios sa faci asa ceva :)

Teo (Trafic de gânduri) spunea...

Excelentă reprezentarea Est - Vest!

Bancul îl ştiam, dar în varianta cu metroul, nu cu tramvaiul. :D

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ teo - le-a cam surprins... ai dracu' chinezii astia :)

Mihnea Balici spunea...

lol - reprezentarile grafice (deci nu m-am putut stapani la coada si la probleme :)) )
lol - banc - loooool!
cam atat! :)

VictorCh spunea...

Bine surprinse problemele, excelent concepute reprezentarile - simple si sugestive.
La "Excursii" eu as fi aratat o evolutie similara cu cea de la "Transport" - acum e randul nostru sa calatorim pt a fotografia, inainte o faceau ei.
De remarcat SI "Viata" si "Batranii din viata de zi-cu-zi", unde - din unghiul MEU de vedere - noi suntem in avantaj fata de cei dezvoltati (suntem mai putin insingurati).

VictorCh spunea...

P.S. Avand in vedere posibilitatile noastre materiale relativ mai reduse, care nu permit fiecarui individ sa vada el insusi atat cat ar dori (si cat poate vesticii pot sa-si permita), precum si gradul mai redus de individualism de la noi decat la ei, fotografierea calatoriilor (pt a arata si celor care nu reusesc sa calatoreasca impartasind astfel experienta cu ei) consider ca e justificata. (Eu personal prefer sa vad fotografii exotice pe bloguri decat sa nu vad nici acolo.)

Trimiteți un comentariu