miercuri, 1 septembrie 2010

Bianca lui Bote mai mediatizata ca intelectualii. Ce e de facut?

Sponsori:

Pe scurt din articol:

>>> emisiunile de "underground" sunt cele mai urmarite din Romania
>>> nu e mare lucru de facut dar nu te lasa luat de val
>>> Bianca lui Bote' e o Lady Gaga a Romaniei
>>> majoritatea face regulile

O stire din week-end. Dar cum am fost un pic ocupat in week-end, abia acum apuc sa scriu. N-o puteam rata caci ne doare pe toti. Sau pe multi. Deci un serviciu de media intellingence (asa-si spune) a facut o cercetare si a incercat sa vada care sunt cei mai activi oameni de cultura din Romania. Iar concluzia la care a ajuns e ca Bianca lui Bote e de opt ori mai mediatizata ca ei, lol.

Mira pe cineva? Pe mine unul ma amuza in primul rand dar in niciun caz nu ma mira. In conditiile in care, de exemplu, Libertatea este cel mai citit ziar din Romania, OTV-ul printre cele mai urmarite posturi de televiziune... emisiuni de underground ca Acces Direct sau de-astea tabloide au felia lor de public... e normal ca Bianca lui Bote sa le ia fatza la toti.

Ce e de facut?

Pai ce naiba sa fie de facut? Nimic! Daca ar fi fost ceva de facut, s-ar fi facut. Asa cum am stabilit, manelistii sunt mai multi ca noi... eu insumi NU am o problema cu manelele... Asta inseamna libertatea - sa te poti uita la ce emisiuni vrei iar presa sa-ti dea ce vrei tu sa auzi/citesti/vezi pentru a-i face in continuare audienta.

Toata smecheria este ca voi astia care mai sunteti cat de cat de bun simt, iubitori ai valorilor reale (inclusiv culturale) sa nu uitati de lucrurile in care credeti si sa nu va lasati luati de val. Sa realizati ca mai suntem cativa care ducem lupta de gherila cu monstruozitatile din tara asta. Si ca vom face tot posibilul sa le dezavuam, demascam sau punem la zid...

Intelectualul in chilotzi

Din pacate, singura sansa a unui intelectual sau a unei intelectuale de a-i lua fatza Biancai lui Bote (in Romania de azi) ar fi sa apara dezbracat/a ori de cate ori lanseaza o idee de valoare. Atunci, gradul lui de anormalitate si socul pe care ni l-ar produce l-ar propulsa in varful aparitiilor media. Prostitutie, cu alte cuvinte, ceea ce n-o sa se intample...

Asa ca ziua ne distram cu Bianca, pentru ca n-avem ce face, insa seara poate mai inchidem naibii televizorul si citim o carte, o revista culturala, stam pe net sau macar sa ne uitam la un film bun. Si sa nu uitam ca ceea ce se intampla in jurul nostru nu e normalul, chiar daca apare de atat de multe ori incat am fi tentati sa credem asta.

Ce se intampla e doar o tranzitie (sper)... e doar puroiul (ma scuzi) pe care-l produce o societate tinuta 50 de ani in intuneric. E obligatoriu deci sa fim optimisti si sa credem/speram ca pana la urma ne vom plictisi si de Bianca lui Bote. Sau chiar nu trebuie sa ne plictisim. Trebuie doar sa stim ca valorile sunt ALTELE.

PS: din punctul meu de vedere monstruozitati nu se intampla doar in Romania. Uite, Lady Gaga a devenit vedeta internationala pentru ca ne-a socat pe toti prin hainele pe care le poarta. A socat o lume intreaga iar lumea i-a dat atentie.

Majoritatea face regulile

Uite, ma lungesc mai mult decat as fi vrut. Insa mi-a incoltit in cap o alta idee. Frate, dar daca noi astia cu "alte" valori suntem cumva cei in eroare??? Caci nu este majoritatea cea care da tonul?? Adica daca majoritatea asculta manele asta nu inseamna ca Romania este o tara iubitoare de manele???

Daca intr-un tzarc sunt 100 de oi si doar 4-5 capre, n-o sa spui ca in tzarcul ala sunt capre, nu? Nu. O sa spui ca sunt oi. Asa ca noi astia care suntem capre ne vom lupta sa ne pastram valorile de capra insa daca trendul ne va impune valorile oilor s-ar putea sa trebuiasca sa ne adaptam... Asta nu inseamna ca n-o sa luptam pana la ultima suflare :)

de aici

Vezi si:
- Bote' este si el un copil
- Bebelusii mori... Plateste cineva in tara asta?
.
Twitter
Facebook

1 Pareri. Comenteaza:

VictorCh spunea...

"Frate, dar daca noi astia cu "alte" valori suntem cumva cei in eroare???"
Infioratoare ideea!
Stai sa ma gandesc putin (dac'-'oi mai avea CU CE :D )...
NU! Am hotarat: asta nu este cu putinta, din MULTE perspective privind lucrurile.
Pe langa faptul ca am o puternica empatie (imi este usor "sa ma pun in locul" "preopinentului"), am pretentia ca eu sunt oarecum "destupat la minte" si deschis ideilor noi, astfel incat (desi "gusturile" mele personale sunt altele) accept ca este posibil sa poata fi combatute argumentele care sustin ideea ca "manelistii" (ca adepti ai "subculturii") gresesc, ca adica se poate ca ei sa nu greseasca, dar asta NU inseamna automat ca gresesc ceilalti (noi adica). DE CE adica ar trebui sa fie "ori - ori"? DE CE nu s-ar putea "si - si"?

Trimiteți un comentariu