luni, 23 august 2010

Fara pudoare despre injuraturile romanesti - video

Sponsori:

Recunosc cinstit ca injur. Injur de mama focului. Adica nu injur in stanga si in dreapta, pe toata lumea, insa in vocabularul meu activ si uzual se regasesc des cuvinte ca: ***, ***, *** sau ***. Ma ajuta in exprimare, imi dau o oarecare familiaritate si lejeritate limbajului si mesajului. Bine, nu toti din viata mea sunt de acord cu asta si incerc sa ma mai cenzurez din cand cand in cand :) Recunosc la fel de cinstit ca uneori ma deranjeaza si pe mine cand le aud la altii (precum fumul de tigara - al meu si-al altora, lol). Cred ca depinde de gradul de familiaritate pe care il ai in fatza co-vorbitorului. In sfarsit, uite aici un reportaj exact despre injuraturi. Un reportaj cat se poate de frumos, bine realizat si tot tacamul. Foarte proaspat ca tehnica de editare. Este pentru oamenii cu timp caci ai grija - are aproape 15 minute. Avertisment: oricat de profesionist e facut si oricate vedete ar vorbi in el, reportajul contine pe ici pe colo exemplificari. Asa ca nu le este recomandat celor extrem de pudici... :) (ba le este si lor dar asa se zice:)


Cu toate astea, nu promovez limbajul licentios. Cu atat mai putin pe blog, unde nu s-au prea auzit sau scris din astea, oricata audienta ar face. Orice comentariu care a continut vreun cuvant din asta a fost sters. Oricat de inteligent, simpatic sau bine scris ar fi fost.

Cred totusi ca noi oamenii suntem usor defecti. Nu spun ca e rau sa fim - asa ne e traditia. Insa e usor ciudat, stii, sa te oripilezi la niste cuvinte... caci sunt doar cuvinte... (constat asta si nu o promovez, insist...) La fel nu inteleg de ce sexul sau organele sexuale sunt subiecte tabu. Dar despre asta cu o alta ocazie :)

reportaj via Dan Vasiliu, Facebook

Vezi si:
- Baaaah, daca sunt socante, nu le mai posta!!!
- Mosul sfatos si franceza de balta - video
.
Twitter
Facebook

6 Pareri. Comenteaza:

Mihnea Balici spunea...

reportaj interesant... si simpatic rau :))

Cipri spunea...

Înjur și eu. Destul de mult. Poate și ca o eliberare, dar e și obișnuința.

Blogul unui concitadin spunea...

interesant reportaj,oricum ce este mult strica aspectul conversatiei .

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ mihnea - ma bucur ca ti-a placut si ca nu te-ai simtit lezat in vreun fel...

@ cipri - adevarul e ca nimic nu se compara cu o injiratura spusa la momentul potrivit :)

@ constantin - chiar sunt de acord si eu cu asta... da, aici mai mult ca in te parti e nevoie de moderatie...

Gheara spunea...

hell yeah! numele meu incepe cu E...:>

VictorCh spunea...

1. SPLENDID modul in care ai exemplificat! Sunt in stare sa pariez ca dintre cititorii "destupati la minte" nu sunt mai mult de 10% care sa nu fi "ghicit" MACAR doua dintre cuvintele - exemplu (dar eu as paria pe trei sau chiar patru) (in sensul de a se fi gandit la EXACT aceleasi cuvinte pe care le avusesesi si dumneata in minte cand scrisesesi, desi nu obligatoriu in aceeasi ordine).
2. SI EU practic injuratul ca metoda de descarcare a nervilor, dar numai la modul impersonal (nu la adresa unei persoane, ci doar a vreunui lucru sau fenomen, sau stare, etc: (Biiip!) de treaba, sau de ploaie, sau de oboseala, etc)
3. Exista metode suficiente (pt un om inteligent) pt ca in scris sa injure substantial, fara ca de fapt limbajului sau sa-i poata fi adusa vreo invinuire concreta (limbajul folosit - ca atare - e decent, doar ideea exprimata prin el reprezinta de fapt o injuratura). ("Mamaliga lui de calculator!")

Trimiteți un comentariu