sâmbătă, 7 august 2010

Cele mai exotice 10 fructe din lume - poze

Sponsori:

Hai sa ne racorim un pic pe caldura asta. Si cu ce ne putem racori mai bine? Cu inghetata, zici... Ok, cu o inghetata... si dupa inghetata, cu ce? Bine, cu o cola rece. Si dupa cola?? Offf, da e corect si cu bere. Si apoi? Apoi? O baie... Nu frate, cu fructe!! Fructele racoresc si ele, ce naiba?? Mnoa, si daca tot veni vorba de fructe iata aici cele mai exotice 10 fructe din lume.

Avem sus pepenele cubic. Multa vreme oamenii s-au plans ca nu le intra fructul in frigider. Ei bine, pana la urma japonezii au gasit o solutie pentru asta. Pun pepenele sa creasca intr-o cutie, astfel ca la maturitate devine cubic.

Ce avem mai departe? Rodia. Da, rodia e originara din Iran pana in nordul Indiei. E cultivata in toata zona mediteraneana inca din vremuri stravechi. Sucul pe care-l produc rodiile cica e foarte natural, plin de antioxidanti si e un trend maxim printre vedetele de la Hollywood.

Avem apoi un fruct caruia-i spune fructul dragonului. Este fructul unei specii de cactusi. Pulpa fructului e plina de seminte si de-aia e asemanata un pic cu kiwi. E dulce si slaba in calorii. Fructul se mai poate transforma in suc sau in vin si e iarasi foarte bun.


Kiwano

I se mai spune castravetele african cu tepi. E originar din Africa dar se cultiva masiv in California, Chile, Australia si Noua Zeelanda. E bun :)


Fructul stea

Sau carambola, creste in popularitate in Statele Unite. Si-a luat denumirea dupa forma de stea care rezulta dupa ce tai fructul. Gustul e o combinatie de prune, ananas si lamaie. Yummy :)


Rambutan

Asta arata cel mai ciudat dintre toate. In malaeziana, filipineza si indoneziana, rambutan chiar inseamna "paros". La suprafata e de un rosu magneta iar daca ii vezi exteriorul nici prin cap nu-ti trece ce e inauntru. Este foarte apos si are un sambure mare in interior.


Ackee

Asta e fructul national in Jamaica. A fost adus acolo din Africa de Vest prin anii 1770. De atunci e nelipsit din bucatariile caraibiene. Nu e de mancare in totalitate. Doar chestiile galbene din interior sunt halite. Treaba devine nasoala acolo unde chiar centrul lui este destul de otravitor.


Mangosteen

E considerat regele fructelor tailandeze si e foarte bun. Altceva nu mai stiu despre el :)



Mana lui Buddha

E un fel de lamaie care arata foarte ciudat. Asta nu se mananca chiar toata. Mai mult exteriorul se haleste. Partea de interior e destul de acra si rareori folosita.



Urucu

Gasesti urucu asta peste tot in zona Amazonului. Urucu este fructul unui copac mai mic de pe acolo. E cultivat acolo si in Asia de sud-est unde a fost adus de spanioli prin secolul 17. Este cel mai cunoscut ca sursa a pigmentului anatto produs din fructul asta.

Vezi si:
- Maxim de superb!! Sculptura in pepene - video
- Ce faci cand te plictisesti rau? Arta vegetala - poze
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu