sâmbătă, 3 iulie 2010

Televiziunea Romana ne crede prea bogati

Sponsori:

Nu m-am dat in vant dupa transmisiunile de la Campionatul Mondial. M-am uitat insa la cateva jocuri, inclusiv un pic azi, cand am vazut meciul Germania - Argentina. Nemtii au jucat simplu, frumos si eficient iar argentinienii - nimic. Imi pare f.f. rau pentru Maradona (pe care-l iubesc ca si pe Hagi) dar nu despre asta e vorba. E vorba despre felul in care TVR a ales sa transmita meciurile din Africa de Sud. Adica in ce format de imagine.

O imagine deformata care sustine vizual ideea postului

Pai a decis sa le transmita in formatul 16:9 fata de formatul 4:3 pe care il au majoritatea (as zice eu) a televizoarelor din Romania. Ce face formatul asta nou? Pai in primul rand ca este formatul standard pentru televiziunea digitala si de inalta definitie. Cu alte cuvinte este formatul pentru plasme. Da, formatul pentru plasme, adica pentru wide-screen tv (ecrane late).

Daca te uiti cu un televizor normal la o transmisiune in formatul 16:9, imaginea iti va parea foarte inalta iar tu trebuie s-o "turtesti" pentru ca jucatorii sa nu para mai mari si mai slabi decat sunt.

Fratii mei romani, tot respectul pentru cei care au plasma. Sa fie sanatosi sa poata sa-si puna cate una in fiecare camera, inclusiv in baie :) Problema care s-ar pune ar fi ca ma indoiesc ca in tarisoara noastra frumoasa sunt mai multi romani cu plasme decat cei cu televizoare normale.

Mai mult, suspectez ca sunt multi cu televizoare care nici macar nu-si pot ajusta imaginea pe noul format. Pai si cu ei ce ne facem, draga TVR?? Ei nu sunt platitori de abonament?? Adica pt. voi sunt mai importanti aia cu plasme decat ceilalti??

Din punctul meu umil de vedere problema s-ar pune in felul urmator: vere, care sunt mai multi, pentru aia facem transmisia. Nu? Nu? Nu? Ei bine nu, televiziunea publica crede ca noi facem precum melcul de jos :)

TVR am vazut ca explica pe site-ul propriu cum sta treaba si cum se face comutarea dintre formate. Mi se pare ca si pe post. Insa ma uit jos la comentariile sarmanilor care se plang de noua trecere. Sunt convins ca sunt mai multi decat cei cu plasme... In sfarsit.

Faza e ca, sigur, lumea progreseaza. O plasma it's a must in zilele noastre. Mai mult, am senzatia ca, din 2012, formatul 16:9 va deveni obligatoriu pentru toate tarile europene. Romania cerut o amanare si vom trece parca in 2015. Insa pana atunci mai e. Ne scoate nenea Boc din criza si ne vom putea cumpara toti plasme. Pana una alta, ce face TVR-ul acum imi miroase un pic a discriminare...


Vezi si:
- Lovitura de presa sau in stomac?
- Reclamele tv nu mi se adreseaza :((
.
Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Blogul unui concitadin spunea...

:) de asta mi s-a parut mie ca mingea oficiala e putin deformata ...iar Maradona o cam slabit in ultima vreme!!!

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

haha. cred ca toata cladirea televiziunii se vede in formatul asta... ca a fost cam slaba la faza asta :)

Cipri spunea...

Acum, majoritatea televizoarelor, fie ele chiar și cele clasice (cu tub catodic, nu LCD sau plasmă) au o opțiune de alegere a tipului de afișare. (Auto, 4:3, 16:9)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

ai perfecta dreptate. insa iti papa din imagine daca pui pe 16:9 un televizor normal... dar oare cati romani au macar din alea... sau stiu pe ce sa apese sa schimbe setarea si apoi sa revina pentru celelalte canale. parintii mei habar n-ar avea... dar in sfarsit asta e viitorul :)

Cipri spunea...

Bineînțeles că îți papă din imagine. Dar același lucru îl pățește și un "beneficiar" de LCD cu ecranul de formatul 16:9 care se uită la o emisiune transmisă în formatul clasic (4:3).
Ideea e că 16:9 e modern, iar noi evoluăm. Mă rog, la capitolul ăsta...

Trimiteți un comentariu