joi, 22 iulie 2010

Nea Mihai. Pictorul care "sparge" 4.000 RON

Sponsori:

Prima poveste din concediu. Pasii m-au dus zilele astea (si) intr-un sat de langa Brasov. Acolo l-am cunoscut pe nea Mihai. Nea Mihai este mai multe. Pictor, umorist (stie sute de bancuri), revolutionar si... colectionar de obiecte. O sa-ti povestesc pe scurt despre toate. Dar o sa ma refer cel mai mult la calitatea de pictor. Nea Mihai nu s-a multumit sa-si traiasca batranetile plangandu-se, injurand guvernarea, uitandu-se la OTV sau citind Libertatea. Nea Mihai s-a apucat de pictura.

Si-a luat zeci de pensule, zeci de culori, planseta si carti de specialitate. Si incet-incet a scos din mainile lui… picturi. Nu este un Luchian sau un Rubens in devenire. Nea Mihai se multumeste sa se uite la lucrarile marilor pictori ai lumii si sa le reproduca. Dar nu e nici asta putin lucru, nu? E chiar extraordinar.

L-am urmarit cateva minute pictand. Deseneaza patratzele pe panza si, in functie de patratelele alea, se orienteaza in spatiu pentru a da proportii desenului. Inteleg ca asta e o tehnica de pictura iar nea Mihai a invatat-o si asa isi face treaba. Din mainile lui ies adevarate minunatii.

Spune ca lucrari de-ale lui se gasesc in multe case ale tarii. Le-a donat in stanga si in dreapta. Insa nu le-a dat pe bani, ci de-a moaca, pentru bucuria lui si-a altora. Zilele trecute a ars insa cateva zeci de picturi. A avut o cadere nervoasa si s-a razbunat pe lucrari. Se mai intampla... Fiorul artistic te duce, iata, si la de-astea.






Nea Mihai este si patriot :)
Partea haioasa a povestii asteia este acolo unde nea Mihai este revolutionar cu acte in regula. Si se alege pe chestia asta cu vreo 40 de milioane de lei vechi pe luna. Ii cheltuie pe toti asa cum vin. Cel putin asa mi-au spus mai multi vecini. Are in casa toate minunatiile pe care ti le poti sau nu inchipui.

Boxe, mixer audio (!?!?), laptop, plansa electronica pentru desen pe calculator. Aceiasi vecini, mai multi la numar, mi-au spus ca in fiecare saptamana in fata casei lui opresc masinile tuturor teleshopping-urilor din tara. Ii aduc toate prostiile pe care le vede la televizor. Si pe care evident si le cumpara :) Bravo lui, bine ca poate. E de admirat.

Poporul roman este, iata, mai complex decat ne inchipuim poate. Nea Mihai isi traieste viata la maximul la care poate. Pentru asta si nu numai are respectul meu maxim :)

PS: povestea asta e scrisa in urma unei intelegeri aparte cu Nea Mihai. Rugamintea mea este de a nu se prelua integral sau partial text, subiect sau fotografii pe tema asta, fara acordul meu expres. Pentru a-i proteja identitatea lui Nea Mihai, va rog sa discutati intai cu mine. Merci.

Vezi si:
- Incredibil!! Picturi realizate de un... orb - poze
- Graffiti? Daaa. Un graffiti din alta lume - video
.
Twitter
Facebook

8 Pareri. Comenteaza:

Darius spunea...

Super! Apreciez oamenii cu initiativa si inventivi.

Andrei spunea...

dar are sotie, copii?

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ darius - dap, omul este de o simpatie iesita din comun. si nu se lasa. voia sa-si bage net. mi-e groaza insa de cum va pune botul la spam-urile care il vor anunta ca a castigat milioane de euro :)) l-am avertizat si i-am spus sa aiba grija. a spus ca renunta deocamdata.

@ andrei - locuieste cu cineva, nu stiu daca este sotia lui. iar copii nu stiu exact. mi se pare totusi ca nu.

VictorCh spunea...

Copii s-ar putea sa nu stie nici el sigur daca da sau nu (si daca da - cati anume)!

Andrei spunea...

Cippy (Anti-Plicti): Atunci e bine, eram curios daca doar isi umple singuratatea cu hobby-uri sau chiar le face din curiozitate si placere.

aly spunea...

are copii este unchiul meu , in bucuresti, femeia cu care sta nu este sotie,dar stau de mult impreuna

Anonim spunea...

mai baga si tu cate un banc de al tau de la dorin ucenicul tau

Anonim spunea...

bancul ala cu manduc primarul nostru si daca vrei si ala cu popa de la dorin

Trimiteți un comentariu