miercuri, 30 iunie 2010

Jabulani, mingea Campionatului Mondial este prea... perfecta

Sponsori:

Am trait s-o aud si pe asta. Caci da, alaturi de vuvuzele, goluri aiurea si mari gresei de arbitraj, mingea e una din problemele Campionatului Mondial. Asta spun oamenii de stiinta. Ca Jabulani, cum a fost numita mingea construita de Adidas, este prea... perfecta. Pai cum asa? Pai uite-asa :) O minge normala e facuta din 32 de bucati. Asta are doar 8, care sunt lipite pe interior si nu pe exterior ca pana acum. De ce perfectiune? Pentru ca se apropie cel mai mult de o sfera.

Asa. Pentru ca e atat de sferica si perfecta, contactul cu piciorul fotbalistilor e mai redus la sut. Astfel ca nu se invarte. Mai are si traiectorii imprevizibile si nu zboara atat de mult ca altele. Portarii se plang ca nu pot prevedea traiectoria sutului iar jucatorii ca nu o pot controla prea bine.

Au fost si jucatori care au zis de bine de minge. Intre ei Kaka, Petr Cech sau Frank Lampard. Insa n-o sa ghicesti, nici intr-o suta de ani, cine sponsorizeaza fotbalistii astia :))

Bonus: daca faci click aici vei vedea toate mingile cu care s-a jucat pana acum la toate Campionatele Mondiale de fotbal.

Concluzie: vezi ca perfectiunea nu e intotdeauna buna?? De-aia e ok lumea noastra asa cum e, cu erorile si impreciziile ei... Ca uite unde duce perfectiunea :)

Apropos, in serialul pe care l-am terminat intr-un tarziu de vizionat - Battlestar Galactica - erau acolo niste roboti cu forma umana care se puteau reincarna imediat ce erau omorati. Si spuneau ei ca din cauza nemuririi nu mai pot aprecia viata la adevarata ei valoare... Deci vezi ca pana si moartea e buna la ceva? :)


Vezi si:
- Adi Mutu si Consuelo. Mi-a placut mult poza asta
- Cel mai frumos gol al Romaniei (pe care l-am luat) - video
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Adriana spunea...

faina imaginea cu evolutia mingilor...

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

da si eu m-am uitat la ea cateva minute. vreo 2-3 mingi mi le aminteam si eu :)

VictorCh spunea...

Pai si normal ca oleaca de imperfectiune e strict necesara! Nu te gandesti ce s-ar fi intamplat daca globul terestru, in loc sa fie un geoid, cu imperfectiunile sale, ar fi fost un sferoid? UNDE ne-am mai fi "catarat" noi pe uscat daca toata Terra ar fi fost acoperita cu un strat uniform de apa de cine-stie-cate sute de metri (adancime quasi-constanta)?

Trimiteți un comentariu