duminică, 11 aprilie 2010

Moartea presedintelui polonez - un accident INACCEPTABIL!!

Sponsori:

Ai aflat probabil pana acum ca avionul presedintelui polonez... ditamai presedintele polonez, Lech Laczynski, s-a prabusit in apropiere de un aeroport militar din Rusia. Au murit toti, aproape 100 de insi, intre care alti lideri grei din Polonia. Ce vreau sa spun este ca sunt revoltat de acest accident. Nu e posibil ca presedintele unei tari foarte importante din Europa si din lume sa moara intr-un astfel de accident stupid. Nu. Presedintii mor de glontz, in atentate, la cutremure, de infarct sau cancer dar nu in accidente de genul asta.

Deci era ceatza pe aeroportul din Smolensk. Vizibilitate la 400 de metri. In toate manualele de aviatie ti se spune ca nu aterizezi intr-un loc in care vizibilitatea este de sub 1.000 de metri. Indrumatorii de trafic de pe aeroport le-au spus pilotilor sa se duca dracului la Minsk, oras aflat la vreo 200 de kilometri, pentru ca la Smolensk nu se poate ateriza. Pilotii insa nu si nu.

Au avut 3 tentative esuate de a ateriza. Din cauza cetii, evident. Ei bine, la a 4-a, avionul a atins un copac si l-a luat dracu'. A urmat prabuseala si tragedia care ne-a cutremurat pe toti.

Ba, tu ca pilot de avion prezidential tre' sa fii printre cei mai buni din tara. Polonia fiind o tara grea, tre' sa fii printre cei mai buni piloti din lume. Pai tocmai de-aia nu risti nici macar cat un fir de par viata presedintelui. E elementar, e simplu, e la mintea cocosului. Adica si un cocos, oricat de prost, ar fi luat decizia cea buna... :) Ori pilotii tocmai asta au facut - au riscat viata lui Kaczynski. Risc care a fost fatal.

Depasind treaba asta, ori au avut pilotii probleme cu capul, ori le-a fost ordonat sa aterizeze acolo de presedinte sau de alti pasageri. Niciuna din variante nu e acceptabila nici ea. Tu esti pilotul, tu stii ce e bine si ce nu.

In concluzie. Ar fi mai multe de spus. Nu sunt adeptul teoriei conspiratiei. Am auzit pareri care spun ca liderul polonez trebuia sa moara si ca s-a lucrat la asta. Ma rog... Eu cred totusi ca a fost pur si simplu prostie. Si eu, cand mai joc poker, mizez uneori orbeste pe niste carti foarte bune (la fel ca pilotii care au crezut ca pot ateriza) dar cu care carti nu castig intotdeauna. Insa nu-mi risc totusi viatza...


Vezi si:
- Basescu. Traian Basescu... - 100 de poze inedite
- Toate avioanele din lume - video
.
Twitter
Facebook

10 Pareri. Comenteaza:

M.A spunea...

toate marile actiuni,planuri la nivel mondial sunt secrete!

CORA spunea...

Teoria conspiratiei prinde contur tocmai din faptul ca e greu de crezut stupizenia accidentului...Adevarul e ca si mie imi vine greu sa cred ca a fost asa, tac pac, un accident din greseala umana...

VictorCh spunea...

1. Ce ghinion, dom'le, sa se ciocneasca asa, prin ceata, un avion si-o racheta!...
2. Curat "accident": presedintele, seful statului major, guvernatorul bancii centrale...
a). Ghinionul celorlalti care s-au nimerit a fi in avion.
b). Fara nici o legatura cu subiectul: care o mai fi stadiul semnarii tratatului referitor la construirea CAREI conducte de gaze catre Europa?
3. Si-asa e sezonul, dai un miel la parastas (vezi cum ai ortografiat numele prima data).

VictorCh spunea...

P.S. Exista si accidente acceptabile? Daca da - CINE crezi ca ar fi fost preferabil sa se afle in locul presedintelui Poloniei pt ca ACEST accident sa fi intrat in aceasta categorie?

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ all - deci sunteti adeptii teoriri conspiratiei... hm... n-am nimic impotriva. insa eu zic sa asteptam sa vedem cine castiga viitoarele alegeri din Polonia. ca daca iese fratele geaman al presedintelui atunci complotistii n-au facut mare branza... :)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ victor - cine as fi vrut sa fie in avion??? hm... ghici :)))))))))

Anonim spunea...

pai pilotii sunt de obieci cei mai buni si normal daca era avionul prezidential, eu zic k rusia e de vina, dak nu iti place de conducerea unei tari, pac cade avionul cu cei mai importanti oameni din stat, e prea stupid ca sa fi fost numa un simplu accident

VictorCh spunea...

1. Esti CONVINS ca daca "iese" "ala" "...atunci complotistii n-au facut mare branza..."??? STII DUMNEATA cam ce-ar fi vrut ei sa se intample dupa accident?
2. Regret, habar n-am cum se face ghicitul ala :)) De fapt, tocma' d'-aia intrebasem pe toata lumea, ca sa ma "luminez"... :)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ victor - nu stiu ce-ar fi vrut sa se intample complotistii... mergand insa pe ideea complotului (pe care nu o impartasesc) ma gandesc ca l-ar fi vrut mort pe cel mai important om din stat, nu? el era capul dracilor atat cu rusia cat si cu ue. intamplarea face ca fix in cazul asta, presedintele are o dublura. careia, daca se decide sa candideze, ii cresc sansele, in urma valului de simpatie... deci omori pe unul dar vine celalalt. asta era teoria mea.

si 2 - nu pot sa-ti spun al lui avion as fi vrut sa fie insa te asigur ca nici al lui obama, nici al lui barosso :)

VictorCh spunea...

1. DACA o fi fost complot (NICI EU nu sunt sigur, doar consider ca e cam prea ciudata coincidenta) - nici macar nu stim din partea cui, asadar e corecta afirmatia ca nu stim ce anume ar fi putut vrea complotistii. ("Complotul" putea sa fi fost intern, sau extern de O parte, sau extern de CEALALTA parte - cu scopul de a da impresia ca prima parte ar fi fost in cauza -, sau chiar personal, fara legatura cu functia politica, etc.)
2. Nu e vorba doar de seful statului in cauza (ca atare), ci statul a fost "decapitat" la modul efectiv, caci in avion (intr-UN ACELASI avion care "a patit-o") se afla toata conducerea suprema a statului (dpdv politic, financiar, militar...)
3. "Celalalt" - daca intr-adevar el urmeaza sa vina - s-ar putea sa fie mai putin ferm in opinii (mai ales constatand "de visu" posibilele urmari ale fermitatii) si sa fie deci mai usor de dirijat, sau sa aiba alta orientare (avand fie alte convingeri, fie alte interese, sau alta interpretare a situatiei), etc.
4. Faptul ca "nu poti sa spui" e mai de mirare, dar poate nu si inexplicabil - oricum, cred ca toti ne gandim cam in aceeasi directie, chiar daca (eventual) in sensuri opuse...

Trimiteți un comentariu