luni, 12 ianuarie 2009

Toate avioanele din lume...

Sponsori:

Exista cateva mituri pe tema asta. Unul dintre ele spune ca, pe aeroporturile lumii, in fiecare clipa, decoleaza cate un avion. Adica daca ar fi sa-ti pocnesti degetele, n-ai reusi sa te misti mai repede decat decoleaza cate un avion pe undeva in lume. Poate e un pic exagerat. Dar hai sa zicem ca cu capul de perete n-ai reusi sa te dai...

Am facut si un pic de research dar datele nu sunt clare. Totusi am gasit ca intr-o zi, pe cerururile lumii ar zbura cam 200.000 de avioane civile si comerciale. Cel putin doua surse m-au dus la treaba asta. Cea mai credibila este ASTA, care spune ca, intr-o zi, in SUA, zboara cam 50.000 de avioane. Pe graficele de zbor vezi ca in lume ar fi cam de 4 ori mai multe decat in SUA deci tot la cifra de aproximativ sau aproape 200.000 de avioane ajungem. Sa mai spunem si despre pasageri. Cica ar fi aproape un miliard de oameni care zboara anual cu un avion.

Cu alte cuvinte f.f. multe avioane si pasageri. Daca vrei sa vezi ceva dragut, uita-te un pic peste video-ul de mai jos, care arata toate avioanele surprinse de radarele lumii, pe glob, intr-un interval de 24 de ore. Observi SUA si Europa ca aproape nu se vad, ziua... Impresionant, nu?

.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu