joi, 25 martie 2010

Negrul care mi-a facut pielea gainii

Sponsori:

Am cunoscut un negru. Din Ghana, Africa. Este, daca nu ma insel primul negru cu care am povestit ceva mai mult si printre putinii oameni care a reusit, in ultima vreme, sa-mi faca pielea gainii. Vorbea despre tara lui si despre ce vrea sa faca pentru ea. Era atat de insufletit cand vorbea despre Ghana incat m-a miscat puternic si pe mine.

Din pacate nu este cel din fotografie, dar aducea cu el si era cam la fel de tanar. Destul de frumusel si se vedea pe el ca e om bun. Locuia la Bruxelles de 18 ani insa studiase si la Londra. Mi-a povestit cum se ridica ei in picioare cand isi aud, el si conationalii lui imnul, cum pun mana la inima si intoneaza melodia.

Zice "e obligatoriu sa ma intorc in Ghana. Toti ne intoarcem acolo dupa ce stam o vreme prin Occident. Sunt atatea lucruri care se pot face pentru tara mea. E adevarat ca uneori ma plictisesc insa mereu se gaseste ceva de facut." Povestea cu inflacarare.

Mi-a vorbit despre rasism si despre prietenie. Despre ce-nseamna sa fii negru intr-o tara de albi. Vorbea engleza foarte bine si a fost unul din oamenii cu care am comunicat de la acelasi nivel in Belgia. Mai am si alte istorioare dar nu cred c-o sa mai povestesc si altceva de pe la Bruxelles. Asta am vrut insa s-o stii... Ca noi nu numai ca nu e iubim tarisoara... dimpotriva... :)


Vezi si:
- Nu te pune cu copiii de negri - video
- Stiai ca se poate hip-hop la vioara? - video
.
Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

"pun mana la inima cand aud imnul...." ce mai e de zis? Mai avem pana la Ghana...

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

"mai avem pana la Ghana" - asta da!! stii cum fac vorbitorii pe scena cand cer aplauze, nu? ridica tonul si tot asa... ei bine, cam la fel se inflacara si baiatul asta pe care l-am cunoscut intamplator, asteptand pe cineva.

da, din pacate nu suntem, intr-adevar, buricul pamantului... :)

Dili spunea...

din pacate, da, si nu o s ane dam seama prea curand. Auzi, mi-a placut enorm cand ai zis "din pacate nu este cel din fotografie". ;-))))) esti de coma.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

hihi. pai de ce sa mint poporul daca nu era el? :)) toti negrii sunt negri si seamana intre si, asa ca l-am pus ca sa-ti faci o idee :))))

Trimiteți un comentariu