luni, 22 februarie 2010

Tarom si Hotelul Sheraton (Bruxelles) - cu bune si mai ales rele

Sponsori:

Din pacate, hotelul de 1.500 de stele la care stau, (Sheraton, 4 stele) la banii multi pe care ti-i percepe pentru o noapte la ei, sunt atat de zgarciti incat nu-ti dau internet la liber in camere. Momentan sunt in holul hotelului unde tocmai am mai cersit 30 de minute de net. Ca dupa 30 de minute te deconecteaza si trebuie sa reinnoiesti cersetoria.

Asea. Asta e cea mai mare problema pe care o intampin prin strainatatile belgiene prin care umblu momentan. In rest e un hotel frumos, cu piscina si vreo 30 de etaje... Dar caruia nu i se prea deschid geamurile si nu are decat veioeze. Dar repet, e foarte frumos.

O alta institutie pe care as lua-o un pic in balon este Taromul. Am zburat acum cu Tarom si in alte ocazii cu low-costuri. Nu am reusit, din pacate, sa inteleg de ce Taromul e mai scump si mai cu fitze, pentru ca NU am sesizat nicio diferenta.

Aceeasi marime a avionului, aceeasi mancare si stewardese nu exagerat de simpatice dar suficient de dragute. Ma bate Dumnezeu sa spun ca zborul nu a fost aproape impecabil. Ne-a miscat un pic la cele doua turbulente prin care am trecut dar una peste alta a fost un zbor bun.

O sa ma refer insa la anunturile pe care le fac in difuzoare capitanul si stewardesele. O fac intr-un sictir definitiv. Aproape ca nu intelegi ce spun, chiar daca o fac si in romaneste. Urechea mea de radio nu a putut sa nu sesizeze aspectul asta. Mai rau decat vorbea conductorul la metrou inainte sa bage o gagica inregistrata... Sau e si acum vatmanul?? Ca nu mai stiu exact...

Pentru ca, frate, o companie care se respecta, NU poate sa omita acest detaliu, care din punctul meu de vedere e maxim de important, si anume contactul cu clientii. Ma rog, sunt carcotas si nu prea am timp sa fiu, ca expira iarasi cele 30 de minute si nu mai am chef sa mai cersesc odata.

O sa-ti mai spun, pe scurt, despre aeroportul din Bruxelles. Unde se sta la coada maxim de civilizat in asteptarea taxiurilor. Care vin ca pe banda rulanta, pentru fiecare. Sunt Mercedes-uri negre in marea lor majoritate iar unul din taximetristi arata asa de bine de ziceai ca e profesor universitar, haha.

Ma rog, costa 2 euro pe kilometru, cred ca e tarif de seara/noapte totusi iar in timpul zilei este parca 1,25 - 1,50 euro. Oricum in seara in care am venit de la aeroport curgeau euroii pe ceas ca la jocurile mecanice. Dar de fapt, stai!!! A costat in jur de 30 de dolari cursa. Adica un milion si vreo 3-4 sute de mii. Pai in Bucuresti o cursa nu costa sub doua milioane.

Dar hai gata cu carcoteala ca se termina netul si nu mai cer altul deocamdata. O sa-ti povestesc in zilele urmatoare despre cum am mancat primii mei melci si primele mele scoici dar si alte grozavii. Paaaa.

.
Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

Tivadar Emanuel spunea...

Dar cu ce ocazie pe acolo?

Unknown spunea...

Have fuuun... chiar daca e work-related :))

Raluk spunea...

Taromul e o companie romaneasca si ca orice companie romaneasca nu realizeaza ca daca tu alegi sa zbori cu ei, ei isi iau salariul. Li se pare ca esti cumva obligat si ca iti fac o favoare... In rest diferenta ar fi, fata de low cost, ca ei iti dau mancare ambalata in niste recipiente care imi e greu sa cred ca sunt de unica folosinta. Ca flota de avioane este mult mai proasta decat la Easy Jet, de exemplu, companie low cost intrata recent pe piata din Romania. Plus ca low costurile fac mai multe curse pe zi cu acelasi avion, de unde si intretinerea e un pic deficitara si se presupune ca la capitolul asta Taromul urmeaza niste reguli, dar iarasi fiind companie romaneasca probabil se ghideaza pe principiul: "lasa ba ca merge asa..." Ca sa concluzionez, diferentele sunt minuscule... Have fun acolo si asteptam cat mai multe postari.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ emanuel - o bursa pe problematica europeana.

@ high heel walker - hei, merci beaucoup. e work related dar sper sa reusesc s-o fac macar partial fun related.

@ raluk - f. interesant comentariul. de-aia raspund cat de repede apuc. da, se spune ca avem printre cei mai buni piloti din lume. poate asa o fi. zborul a fost placut. insotitoarele de zbor zambeau mai mult decat un roman obisnuit. se vede ca erau umblate. repet insa - pentru mine lucrurile au fost prea mecanice. stiu ca si tu ai tot umblat deci stii si tu ce vorbesti. te pup!!

Trimiteți un comentariu