miercuri, 17 martie 2010

Ce s-a mai inventat prin lume - tastatura pentru o mana

Sponsori:

Tu poate esti mai destept dar eu cu siguranta nu m-as fi gandit la o astfel de inventie. Adica stii, sunt unele chestii care imi sunt sapate in creier. Ca de exemplu faptul ca ceasul se poate purta doar la mana, cerceii la ureche sau bicicleta sub fund. Adica ele sunt facute sa fie asa si nimic nu poate schimba asta. De-aia, o inventie ca cea de care vorbim noi acum, te poate bulversa complet. Adica cine s-ar fi gandit sa inventeze tastatura pentru o singura mana? Ei bine, iata ca cineva s-a gandit si exact asta a inventat. E buna si pentru cei cu o singura mana dar si pentru cei care prefera sa... nu stiu.. mestece des in cafea, ca sa ma exprim elegant ;)

Constructorii se lauda ca poti scrie chiar si 85 de cuvinte pe minut. Eu care abia scriu peste 60, dar ma rog... Exista doua variante, pentru mana dreapta si, evident, pentru stanga.



Vezi si:
- Chitara cu touchscreen - video
- Telefonul care merge cu Coca Cola - poze
.
Twitter
Facebook

4 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

bai, nu-mi place ca e inclinata, femeile ce fac cu unghiile la un asemenea unghi?! Si sunt sigura ca o mamica a fost cu ideea inventiei.... cine altcineva sta si scrie la pc cu o sg mana benevol? O zic din experienta de ani :D

adizzy spunea...

mi se pare ciudat..foarte ciudat...cred ca ar fi foarte complicat sa inveti sa scrii la ea

Mihnea Balici spunea...

eu scriu cu o mana mai usor pe o tastatura normala decat pe aia :P

VictorCh spunea...

Dili:
a). Unghiile? Nu-s chestiile alea de la varful degetelor, cele care pot fi taiate repede, usor si nedureros?
b). Cineva care NU ARE decat o singura mana? Sau nu are toate degetele decat la o singura mana? Sau a carui cealalta mana e nefunctionala (macar pe termen lung, daca nu definitiv) - sau doar lipsita de indemanarea (rapiditatea si precizia) necesara, din cine-stie-ce motive? (O paralizie sau o pareza, o fractura complicata, o operatie, etc?) Sau cineva care in mod curent foloseste computerul cu o mana in timp ce mana cealalta efectueaza vreo alta actiune, sau ii e naclaita de cine-stie-ce substanta, sau poarta un bandaj, sau o manusa groasa (sau una cu un singur deget) - spre ex pt a manvra obiecte f fierbinti sau f reci?

adizzy: Daca-ti mai aduci aminte CUM anume iti fusese atunci, la inceput, nici pe cealalta tastatura nu e usor sa inveti sa tastezi. DUPA ce ai invatat, sigur ca e usor si ca "ASA e normal"... :D Da' TOT ASA este SI PE ASTA - DUPA ce te-ai invatat cu ea!

Mihnea Balici: Si inainte de a fi invatat sa folosesti tastatura "clasica" usor, repede si corect, TOT mai usor ai fi scris (cu o singura mana) pe cea clasica decat pe asta? (Sunt curios CAM CAT de usor consideri ca ti-ar fi sa apesi - folosind degetele unei singure maini - concomitent pe "Shift" si pe semnele de la diagonala opusa a unei tastaturi "normale" - spre ex pe "+" sau pe acolade sau ghilimele, daca folosesti acelasi tip de tastatura pe care il folosesc eu.)

Trimiteți un comentariu