marți, 26 ianuarie 2010

Taximetristul care m-a lasat mut

Sponsori:

Aseara veneam de la... ma rog... o chestie, un local, o aniversare. Era un pic tarziu, eram obosit si-i spun soferului, in gluma, sa ma trezeasca la destinatie... Dar asta n-are nicio legatura. Din vorba in vorba, am ajuns insa sa aflu ca taximetristul facea o scoala de detectivi particulari. Si atatea secrete mi-a povestit incat mi-e si groaza sa le scriu pe toate pe blog :) Semn ca avea sa devina un detectiv bun daca era asa gura sparta :)))

Dar ma rog, altceva vreau sa povestesc. Mi-a spus cum face de nu ia niciodata nicio amenda si n-are niciun punct de penalizare in carnet. Soferii amatori sa ciuleasca urechile. Zice asa: vorbesc des la telefon. Ma opreste politistul, ii spun sa stea un pic, ca eu sa termin conversatia si apoi deschid geamul.

Imi cere actele si-mi spune ca o sa ma amendeze pentru ca am vorbit la telefon. Iar eu il intreb senin: la care telefon?? Cine a vorbit la telefon?? Ala se uita tampit la mine si incepe sa-mi faca proces verbal. Il las sa-l faca si la sfarsit ii spun ca nu sunt de acord si ca n-am vorbit. Politistul stie ca daca il contest in instanta el n-are nicio proba ca am vorbit la telefon si pierde procesul. Asa mi-a zis omul, spre buimaceala mea.

A umilit politistul vinovat

Mi-a povestit ca chiar a dat un politist in judecata. Avea, intamplator, un client negru in masina iar gaborii faceau razie. I-au dat amenda 10 milioane dar au completat gresit procesul verbal. Au gresit data, infractiunea si alte chestii. S-a dus cu un martor alb, roman, la proces (deci fals) iar politistul facea spume. "Cum doamna judecator", zicea, "in masina era un nergu!!!". S-a ras si judecatoarea si i-a dat dreptate taximetristului. L-a facut pe proceduri, cum ar veni...

Acum intre noi fie vorba, politistii chiar erau chititi pe amenzi iar omul nostru zice ca era in legalitate. Asa ca si-a meritat gaborul pedeapsa caci inteleg ca chiar l-au dat afara din Politie.

Ma rog, deci asta e ideea. Legile sunt varza iar daca te pricepi un pic, joci popice cu ele. Iar pesemne, astia la scoala de detectivi invata si prostii din astea :) Acolo ma duc si eu :) O sa fiu primul blogger detectiv :))


Vezi si:
- Cum era sa-mi crape cordul din piept
- Discutie cu o gaboritza
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Super tare :))). Ar fi interesanta o astfel de scoala. Imi dai idei :D .

Tivadar Emanuel spunea...

'ca chiar' suna urat

cat priveste postarea tare tipu' ce sa mai dormi :))

Trimiteți un comentariu