miercuri, 26 august 2009

Incredibil: Romania pe locul 7 in lume dupa viteza internetului

Sponsori:

Un studiu pe care l-am vazut astazi pe o agentie straina m-a facut curios. Este vorba despre vitezele de internet din lume. Am sapat un pic si astfel te anunt si pe tine cu stupoare ca Romania este pe locul 7 in lume, cu mult inaintea unor tari precum SUA, Germania, Franta sau Rusia. Avem o medie de download de 12, 40 Mb/s. Foarte tare!! La capitolul upload suntem si mai sus, pe 6, cu 4,88 Mb/s.

Chiar nu ma asteptam sa stam asa bine. Ma simt foarte mandru de treaba asta. Suntem, iata, in pas cu vremurile. Nu doar suntem hackeri vestiti noi ca romani, uite ca avem si viteza competitiva la nivel mondial.

Ai vazut insa cat are Coreea de Sud, aflata pe locul 1, la download?? 20,88 Mb/s (?!?!?!?!) Pentru conformitate iti mai spun ca Statele Unite sunt abia pe locul 28 cu o viteza de 5,1 Mb.

Acum sincer, eu unul chiar nu am a ma plange de internet. Pentru ceea ce am eu nevoie, merge struna si relativ stabil. Am un fel de retea de cartier... 256 de k pe extern, mult mai mult de atat pe intern iar in retea am avut si 8-9 Mb/s. Si cat am stat la Brasov, RDS-ul de acolo era ok pentru treburile uzuale, 100 si ceva de k si un Mega si ceva in reteaua locala.

Deci n-om fi noi romanii in varful piramidei la civilizatie, la cultura, la tehnologie... dar la viteza de net stam beton. Nu am vazut niciun studiu, ar fi mult de sapat, dar cred ca si la rata de penetrare a telefoniei mobile sutem meseriasi... Au facut ravagii companiile telecom la noi in tara, inca de cand au intrat. Ok, hai sa zicem ca or mai fi si altii la fel de dezvoltati... dar, la dragostea de mobile si vorbitul la telefon, chiar nu ne intrece nimeni :) De mess nu mai zic :)


Vezi si:
- Suntem tarani dar fericiti...
- Ce face internetul din oameni :)
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Lasa ca e bine. Macar cu asta sa stam si noi bine, ca in rest...

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

corect. nu e putin lucru ca internetul e chestia momentului in toata lumea. probabil n-or fi toti la fel de impatimiti ca noi.

Trimiteți un comentariu