vineri, 21 august 2009

Iluzie optica: ne jucam un pic cu ochisorii tai?

Sponsori:

Stii povestea aia, nu? Ca una vad ochii si alta e de fapt realitatea. Pe asta mizeaza si politicienii cand ne arata ca mergem intr-o directie buna, haha. Dar sa revenim. Ce avem aici? Pai te uiti frumusel la fotografia de jos si trebuie sa-ti convingi cerebelul... (cerebelul e cu perceptia? Nu dar ce conteaza...) ca avem de-a face cu patru cercuri perfect paralele. Iti vine sa crezi ca jos sunt patru cercuri perfect paralele?? Vezi si mai jos raspunsul autentic si o explicatie a mea...

Deci oricat ti s-ar parea de... excentric, chiar sunt patru cercuri asa cum am stabilit, adica paralele. Uite, am tras cate o linie prin fiecare iar rezultatul este asa cum il vezi. E aceeasi fotografie, trust me.

Explicatia mea este aia ca patratelele din care sunt facute cercurile originale te induc in eroare. Ele trag un pic mai spre interior sau spre exterior. De-aia ai senzatia ca cercurile pe care le formeaza sunt mai degraba spirala. Stii ce zic? Si le-au mai facut ai naibii si in doua culori ca sa fie o piftie completa in creierul tau. Si al meu :)) Bine, in al meu era dinainte sa vad cercurile, haha.

Mnoa, cam pe genul asta de realitate falsa se bazeaza si unii iluzionisti dar si alte smecherii de genul asta. In care ai impresia ca vezi ceva si de fapt e altceva.

O mica paranteza: cam tot asa ii fraieresc romanasii nostri pe occidentali pe afara. Adica ei sunt obisnuiti cu o realitate, curata, fara prea multe impuritati si vin romanii nostri si le "explica" un pic cum sta treaba. Si in timpul "explicatiei" ii mai fac si de lovele. Ma scuzi dar paralela nu e tocmai rea si destul de adevarata :)


Vezi si:
- Iluzia optica in culori
- Fotografie usor halucinanta. Nu te lasa pacalit
.
Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Anonim spunea...

Hi hi, am vazut cercurile din prima. Oi purta io ochelari, dar crucis inca nu vad :-D .

Anonim spunea...

Cippy, imi plac comentariile ce le faci la fiecare postare, esti putin ironic dar prinde bine.

Dili spunea...

Daca observi, vederea periferica nu ne pacaleste, doar daca te concentrezi pe imagine vezi, culmea, distorsionat, altfel nu :P Buna paralela DDD

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ addamissia - offf si eu care am crezut ca-ti fac si tie creierul piftie :)))

@ april - sper ca nu deranjeaza in vreun fel ironiile mele... de fapt un pic ar fi bine sa miste pe cei vizati, care totusi nu sunt cititorii :)) merci frumos!!

@ dilimache - am incercat sa ma uit cu privirea periferica si tot n-am reusit. pentru mine sunt tot amestecate :(( hehe, ma bucur ca ti-a placut paralela... iti trebuie un mic proces s-o intelegi... :)

Anonim spunea...

patru cercuri pot fi concentrice ,in nici un caz paralele (da e mult din clasa a saptea)

Trimiteți un comentariu