miercuri, 17 iunie 2009

Surpriza naspa de la Photobucket. Nu faceti ca mine

Sponsori:

Azi-dimineata am avut un soc cand am deschis blogul. Un sfert din imaginile de pe Anti-Plicti Home nu se vedeau. Imi aparea in schimb o poza cu sigla Photobucket care imi spunea ca Bandwidth exceeded. Ma, zic, ce dreaq e porcaria asta, ca eu stiu ca ca mai aveam muult, f. mult spatiu.

Ei bine, nu. Badwidth-ul e o chestie careia nu i-am dat atentie si care inseamna, pentru cine nu stie, cantitatea de informatie pe care host-ul (Photobucketul, in cazul nostru) o transmite catre toate pozele care sunt afisate intr-un interval de timp pe orice site. Iar pozele mele, ale naibii, le-au facut lor trafic de peste 25 de GB in mai putin de o luna, motiv pentru care am fost penalizat. Scurt, fara avertisment, fara nimic.

Ok, e adevarat ca si traficul a crescut lately, ca dupa statisticile mele am avut in ultimele zile peste 500 de vizitatori pe zi, iar dupa Trafic.ro - peste 400. La afisari e si mai si - au fost pe zi si peste 1.000, 900, 800... pe-acolo... Mnoa. Am reparat ce era de reparat... astept sa treaca luna sa-si revina. O sa folosesc intre timp si alte host-uri de poze... Pentru cei interesati, recomand ca alternative bune Flickr, ImageShack sau Tinypic. Acum intre noi fie vorba, si poza de eroare pe care mi-o afisa, asta de jos, nu dadea chiar rau prin site asa, ca sugera o oarecare simetrie si unitate, haha, dar orisicat...

Dar totusi asta vreau sa spun: atentie celor care folosesc Photobucket-ul, caci pe langa capacitatea de stocare, care e de un Giga, ai restrictie si la bandwidth-ul asta, care te lasa cu ochii in soare cand ti-e lumea mai draga. Folositi-l cu masura daca aveti f. multe afisari si atentie la bandwith, despre care gasiti detalii la sectiunea "stats", din dreapta sus. La ei pe site, ma refer.

PS: e naspa cu campania Anti-Plicti "vreau sa zambesc in Romania". La mine s-a remediat problema in cazul pozelor statice. Totusi cei carora nu li se mai afiseaza bannerul, pot folosi noul cod de mai jos... Oricum problema se va remedia in cateva zile... Nu suntem chiar microsoft.com dar scuze.

<div align="center"><a href="http://anti-plicti.blogspot.com/" target="_blank"><img src="http://i42.tinypic.com/2ajqtqf.jpg" alt="Vreau sa zambesc in Romania" title="Vreau sa zambesc in Romania" width="135" height="184" /></a> </div>

.
Twitter
Facebook

5 Pareri. Comenteaza:

Cipri spunea...

Am rezolvat problema banner-ului ;)

Anonim spunea...

Si eu copiez de pe photobucket, e prima oara cand aud asa ceva, dar te cred.

Anonim spunea...

Merge, mergeee. Pup!

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ cipri - merci. sper sa nu se mai repete.

@ floare de colt - da, nici prin cap nu mi-a trecut nici mie ca se poate asa ceva...

@ addamisiia - good :)

Unknown spunea...

ok, notat! mersi...


aaaaa, cum zice şi tanti anda, poop :)) joke! :D

Trimiteți un comentariu