vineri, 27 martie 2009

Ciudateniile pupatului. Sa saruti pe cineva azi, ok?

Sponsori:

Cateva lucruri interesante despre aceasta indeletnicire a omului, sarutul. Ce chestie, stii, sa-ti lipesti buzele de celalalt si sa-ti si placa!! Daca mai vorbim si de plimbatul limbii pe ici pe colo, chiar pare o gaselnita cel putin ciudata. Dar? Uite ca nu doar oamenii fac asta. Este consemnat ca porcii spinosi canadieni se saruta pe buze unii cu altii. Adica oamenii si porcii, cum ar veni:)

Cel mai lung sarut a avut loc la 28 ianuarie 2002, Louisa Almodovar si Rich Langly din New Jersey s-au sarutat un timp record de 30 de ore, 59 de minute si 27 de secunde. Asta da dragoste!!

Studiile pe tema casatoriei arata ca barbatul care-si saruta sotie dimineata la plecarea la munca are, in general, un salariu mai mare decat cel care nu o face. Cred ca studiile astea au fost facute de femei. Haha!!

In Italia medievala nu te puteai saruta chiar asa de usor cum ai crede. Daca un barbat si o femeie erau vazuti sarutandu-se pe strada, puteau fi obligati sa se casatoreasca. Cred ca reminiscente ale obiceiului astuia au ramas si in zilele noastre. Ca si acum o fata daca-ti da ceva, vrea ceva pe viata, ma-ntelegi;)

Stiati ca cica creierul omului are neuroni speciali care ne ajuta sa localizam buzele celuilalt pe intuneric? Ce sa zic? Eu abia le gasesc ziua...

Se estimeaza ca o persoana petrece in medie cam 20.160 minute pupandu-se... Not me!!

Arzi 26 de calorii intr-un minut de sarutat. Daca te saruti cu 3 odata e 3 ori 26?

Primul sarut aratat intr-un film a fost in 1896. Filmul chiar asa se numea - The Kiss.

50% dintre toti oamenii se saruta inainte sa implineasca varsta de 14 ani. Nu-mi mai amintesc...

Sarutatul impiedica degradarea dintilor. Sarutatul creste si productia de saliva a gurii, saliva ajuta la curatirea gurii si ajuta la pastrarea dintilor. Hai ca pe asta chiar n-o stiai...


Vezi si:
- Forme ale dragostei
- Joc: te-a enervat iubitul sau iubita? Fa-i bucata!
.
Twitter
Facebook

11 Pareri. Comenteaza:

zurliu spunea...

Sarutatul ajuta degradarea dintilor. Sarutatul creste si productia de saliva a gurii, saliva ajuta la curatirea gurii si ajuta la pastrarea dintilor

Cam ciudat.

Simona spunea...

Interesant blog, imi place :) ...

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ zurliu - eroare de tipar. am corectat :)

@ simona - merci. si al tau e super. te mai astept :)

Simona spunea...

Ciprian, multumesc :) n-as spune ca blogul meu e cine stie ce, eu l-am facut, sa zicem asa, pentru mine, ca sa pot reciti, ori de cate ori doresc, poeziile dragi sufletului meu ... in timp, am vazut ca a inceput sa fie vizitat si de alte persoane, ceea ce nu poate decat sa ma bucure, desigur :) ... nu-mi pun acolo ganduri, nu prea scriu despre mine, sunt citate si poezii :) ... poate ma regasesc in poezii, cine stie ;)

numai bine, Simona :)

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ simona - mie, ti-am spus, mi-a placut. emana ceva aparte si sensibil inainte de toate. m-a si amuzat ca seamana usor la nume cu al meu :) ma bucur ca l-am descoperit. o sa-l citesc cat de des :)

A Not So Spotless Mind spunea...

De multe ori naiv inseamna fericit. Daca naiv=sarac cu duhul. Si despre categorii...mie imi pasa, doar ca nu dau cu parul in capul nimanui. Mereu dau o sansa. Pe cand altii te catalogheaza instant si vei ramane asa vesnic pentru ei. Mie mi-e cam frica de clovni:-s.

Adrian spunea...

si totusi omul este un animal...

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ eternal sunshine... - frumos spus. gandesc la fel mai putin la cea cu clovnii. ce ai cu bietii saltimbanci? :)

@ adrian - este animal, cred si eu, iar de multe ori nu-si depaseste conditia asta:)

A Not So Spotless Mind spunea...

Am vazut un film de groaza, dupa Steven King, si de atunci am ramas marcata:-s.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ eternal... - am intels acum :)

anca spunea...

foarte romantice

Trimiteți un comentariu