duminică, 22 februarie 2009

De ce am blog si cu ce ma aleg din asta?

Sponsori:

Acest post este inspirat dintr-un articol de-al Dianei, care spunea recet ca "ce frumos e sa ai blog". Blog al Dianei la care, fiindca veni vorba, te invit sa arunci o privire, pentru ca eu il consider unul dintre cele mai frumoase si curate bloguri pe care le-am vazut in ultima vreme.

Asa. Deci Diana isi spunea ca ce frumos e sa ai blog. Si eu cred la fel. Am Anti-Plicti de un an si o luna, insa doar de cateva luni am descoperit gustul de a scrie mai des, mai constant si mai organizat. Am studiat destul de multe materiale despre blogging si online si am si lucrat/fondat, acum mai putin de un an, un ziar electronic intr-un cadru institutionalizat. Deci am si primit salariu pentru asta, asta ar inseamna "institutionalizat", in cazul nostru:)

Ce vreau sa spun e ca, de la un punct incolo, dracia asta te fura pur si simplu. Daca unul dintre celebrii mei colegi din prezent, care are birou langa mine, se uita din doua in doua ore la ce trafic mai are pe blog, eu ce sa mai zic? (Iarasi mai vei intreba pe mail: cine? cine? De data asta nu spui cine, persoana importanta si "grea":)

Totusi ii dau dreptate colegului: nimic nu poate egala farmecul ca ai mai primit un vizitator, link, comentariu, ti-a mai crescut un pic page-rankul sau ai mai urcat o jumatate de loc in trafic.ro. Mie unuia imi place sa ma exprim, sa vad ca din manutele astea iese ceva palpabil (cat de palpabil poate fi un blog), sa stiu ca si altora poate le mai si place ceea ce am de spus/oferit si tot asa.

Am scris acolo la descriere ca fac "blogging for fun". Pai da, e o distractie treaba asta, chiar daca uneori recunosc cinstit ca pierd cateva ore bune pe zi in fata monitorului. In ultima vreme am scris in medie cam doua articole pe zi. Nu sunt posturi aruncate pur si simplu. Pentru multe fac o documentare prealabila, caut surse, linkuri si tot tacamul. Adica pentru mine, e o distractie cat se poate de serioasa.

Cu ce ma aleg inafara de astea spirituale? Pai sigur ca n-ar fi rau sa castig 10.000 de euro pe luna din blogging dar marturisesc cinstit ca nu se intampla. Mai castig cate ceva din anunturile Google Adsense, dar mi-am blocat platile pana se vor aduna cei 10.000 de euro:)

Problema este ca mi-e teama sa nu obosesc. Am avut alte doua bloguri (semnate cu un alt nume) de care ma ocupam relativ constant. Din pacate am cam renuntat la ele. Adica mai scriu dar parca nu mai prea am asa mult chef. Incerc sa reduc pe cat posibil timpul petrecut online, ca nu e chiar cel mai benefic, lucru pe care ti-l recomand si tie. De Anti-Plicti inca ma tin. Incerc sa diversific pe cat posibil temele, ca daca doamne fereste ma plictisesc eu, ce pretentii sa mai am de la tine:))

Oricum sa ai blog este fun. Este tendinta momentului. Jurnalismul ala "corporate", de institutie, a pierdut din teren si tare sunt curios ce se va intampla pe viitor. E bine ca exista si ar fi bine sa existe in continuare, insa lumea e din ce in ce mai interesata de "nimicurile" de pe bloguri. Daca este doar o toana si va trece dupa ce se epuizeaza, ramane de vazut. Eu as zice ca oricum nu curand...


Vezi si:
- Caricaturi si poante moderne despre bloguri
- Blogul sau cum sa devii din nul - ne-nul
.
Twitter
Facebook

2 Pareri. Comenteaza:

Diana spunea...

Oau!! Merci tare mult pentru vorbele asa frumoase scrise la adresa blogului meu, chiar iti multumesc! Mi-a placut mult acest post, ai reflectat in el cam ce se intampla azi cu privire la blogging, si ai facut-o foarte bine! La cat mai multi ani anti-plicti! Ma amuzi si ma bine dispui de fiecare data cand iti trec pragul! Felicitari si tine-o tot asa!

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

blogul tau face toti bani iar asta e meritul tau. stii ce se zice despre sculptori - ca statuile exista deja, ei doar dau laoparte excesul de piatra care se gaseste in jurul lor. la fel si eu, doar am scos in evidenta o realitate care exista. blogul tau e chiar asa cum am spus. nu m-as risca sa-mi pierd credibilitatea:)

cat despre partea a doua, pai sunt multe de spus despre blogging. multumesc si eu de aprecieri:)

Trimiteți un comentariu