duminică, 4 ianuarie 2009

E razboi in Orient pentru ca a fost Revelion

Sponsori:

Tematica blogului nu e aia de a face analize de politica externa. Totusi, ultimele 12 ore mi-au fost inundate de razboiul din Orient iar niste opinii de bun simt se impun. Mai intai, e razboi pentru ca e Revelion. Ce moment mai bun iti poti alege pentru a atrage atentia, decat o perioada in care nu se intampla nimic? E o regula minima, pe care o stie orice strateg in marketing politic.

Ar mai fi stat Realitatea si Antena 3, ca si televiziunile altor tari, sa discute subiectul asta cu orele, daca aveau o agenda interna mai importanta? Nu. Dar cum toata lumea o freaca in perioada asta, trebuie sa difuzezi ceva. Asta a fost opinia 1. Opinia 2 este aia ca israelienii si palestinienii se lupta de cand lumea. Conflictul israeliano-arab a inceput o data cu secolul trecut. Si nu o sa se termine prea curand. Sigur ca asta nu-l face mai putin important.

Cele doua parti sunt ca soarecele si pisica. Nici unul nici celalalt nu-si recunosc statutul si se sicaneaza reciproc. Unii-s mici, ai naibii si cu prieteni multi (palestinienii), ceilalti (israelineii) sunt prea mari ca sa-si manjeasca mainile cu prea mult sange arab. Caci la armata, serviciile secrete si pilele americane pe care le au, ar fi o chestiune de o saptamana sa rezolve problema o data pentru totdeauna.

The image “http://i336.photobucket.com/albums/n339/mihaiics/catmouse.gif?t=1231032048” cannot be displayed, because it contains errors.

Deci e un razboi de intimidare si mai ales de atras atentia. Hei, acum ca s-a mai linistit cu Irakul, nu uitati de noi. Mai vine si dl. Obama la putere cu un suflu nou... Si daca tot nu prea au ce face in perioada asta unii si altii, ghiftuiti de mancare si tolaniti pe canapele, sa comute pe CNN, dau niste telefoane si hai sa vedem ce putem facem aici, ca sa fie toata lumea multumita.

Aboneaza-te la RSS - full
Adauga Anti-Plicti la Favorite


Citeste si:
- Stiati ca stapanul inelelor era arab?
- Holograma CNN nu a fost chiar holograma

.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu