miercuri, 17 decembrie 2008

Scena dementa in autobuz

Sponsori:

Drumul Taberei, Bucuresti. Autobuzul usor aglomerat, eu in drum spre munca... Nu trec cateva zeci de secunde de cand ma urc in masina, ca aud un domn ce statea jos, ca-l roaga pe un altul care statea in picioare, sa inchida geamul pe care tocmai l-a deschis. Cel din picioare vorbea la telefon... "Vorbea", e impropriu spus, ca mai mult asculta. Oricum inchide geamul, il tranteste si se intoarce spre cel cu rugamintea si intinde o mana in fata, cam ca Hitler, in semn de "ok, ok".

Pare-se ca omul cu rugamintea ii spusese celui cu geamul ca sunt copii in autobuz si nu e bine sa nu-i traga curentul. Tineti-va bine, ca acum incepe dezmatul. Omul nostru, care era absolut decent imbracat deci de lume destul de buna, era pare-se usor afumat. Buuun. Si termina el de vorbit/ascultat la telefon si incepe catre o femeie aflata pe un scaun undeva tot in spatele lui:

- Doamna, e bine? Va mai trage curentul? Femeia nimic.
- Doamna, v-am intrebat, e bine acum? Femeia nimic, insa la insistentele lui murmura un "da", acolo.
- Doamna, sigur e bine? Am inchis geamul. Va mai trage curentul?
- DA, DOMNULE, E BINE, striga ea intr-un tarziu, exasperata de intrebarile insistente ale individului.

E momentul in care incepe un dialog al surzilor intre cei doi. Asta o tinea pe-a lui, ca uite ce efort a facut pentru femeie. Femeia, destul de defensiva, dar nu se lasa.

- Comanda: uita-te pe geam! Incepu betivul.
- Vezi-ti de treaba, veni replica femeii.
- Comanda, am spus, uita-te pe geam. Sa nu-mi vorbesti mie asa. Tu poate nu stii cu cine ai de-a face. Ca daca suni la dracu, s-ar putea sa-ti raspund eu la telefon. Autobuzul era deja usor in delir.

Regret ca nu-mi amintesc si mai in detaliul conversatia. In care nu era clar care dintre cei doi era mai destept. Niciunul nu se lasa si si-au tot zis... Cert este ca, la un moment dat, o voce de barbat din fata zice:

- Ba, liniste acolo la mijloc. Mai terminati odata!!
- Vezi, ce-ai provocat? Veni reactia imediata a abulicului. Asta m-a dat cel mai tare pe spate. Adica el porneste deranjul, dar tot pe femeie o ia ca "uite ce a provocat".

- Sa taci, ii spune la un moment dat femeia.
- Ba tu sa taci, nu se lasa prietenul lui Bachus.
- Ba tu sa taci, zise si fetita care era cu doamna in cauza. Moment in care prietenul nostru a tacut, eu am coborit si viata a mers mai departe.

Citeste si:
- Baba batausa din autobuz
- Interviuri, betivii spun lucruri trasnite
.
Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu