joi, 30 octombrie 2008

Deasupra Marelui Canion

Sponsori:

Grand Canyon SkyWalk este o chestie din otel si sticla. Un fel de pod, potcoava, construita pe o buza a Marelui Canion din SUA. Pe ea merg de un an oamenii, turisti in majoritate, si au o priveliste unica.


Constructia cu pricina e la cam 1.200 de metri inaltime. Una peste alta e mai inalta decat toate constructiile din lumea asta. Impropriu spus, adica greu de comparat, dar daca tot dispun de poza de mai jos, de ce sa nu v-o arat? Cel mai din stanga e Empire State Building... restul sunt scrise cu litere prea mici si nu m-am mai chinuit. Constructii inalte, ce mai...

Si, pentru ca americanii nu se joaca, podul a fost testat la greu si este foarte sigur. Adica slabe sanse sa ti se intample ceva nasol cand esti in mijlocul privelistii. Este cu 400 la suta mai rezistent decat ar trebui, in stare sa sustina greutatea a 71 de avioane Boeing 747 pline ochi. Vantul e si el o problema, dar constructia asta rezista la vijelii de 160 de km/h, cu vant care sa bata din 8 directii dar si la un cutremur de magnitutine 8 pe scara Richter, care sa aiba loc pe o raza de 50 de kilometri. Chestie serioasa, deci.

A fost inaugurat anul trecut, iar pentru cei dornici sa-l vada vreodata, e de gasit in statul Arizona. Ati avea curaj sa va dati pe el?


Citeste si:
- Cel mai puternic telescop terestru
- Recomand Emag.ro
- Mi-as fi luat computer

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu