marți, 30 septembrie 2008

Si arabii stiu sa rada

Sponsori:


Liban. O tara obisnuita cu razboiul, cu sunetul de gloante si bubuitul grenadelor. O tara care stie insa sa si zambeasca si sa faca haz de necaz, asa cum parca stiam si noi, romanii, pana nu demult…

Un tanar patron din Beirut s-a gandit sa ia la misto ororile conflictelor, la modul cel mai… aparent grotesc cu putinta. Si-a deschis, nici mai mult nici mai putin, decat un restaurant cu specific de razboi.

La restaurantul “Buns and Guns” de la periferia capitalei, chelnerii poarta casti militare, mancarea e invelita in hartie de camuflaj, iar motto-ul localului este “un sandwich te poate omori”. Saci cu nisip baricadeaza intrarea restaurantului, arme adevarate sau false troneaza in interior, in timp ce pe fundal se aud zgomote de lupta, in loc de muzica. Ce mai, tot tacamul.

Proprietarul isi prezinta mandru, la o televiziune locala, specialitatile: “munitie de mortiera (pui la frigarui) si paine terorisa. “Ne acuza de terorism, asa ca sa servim paine terorista”, spune tanarul patron. Printre felurile de mancare pe care le mai serveste se gasesc Kalasnikoave, Viper-e, B52-uri sau Hummer-uri.

Nu e, din punctul meu de vedere, cel mai amuzant restaurant posibil, dar aduce un zambet dintr-o lume pe care noi o vedem (fals, probabil) mai incrancenata.

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu