duminică, 11 mai 2008

O societate patetica?

Sponsori:

Asa as fi tentat sa cred, sau cu siguranta demna de o cauza mai buna. Ma gandeam zilele trecute la cel putin doua aspecte: unul in care show-uri gen “Vacanta Mare” erau considerate in spatial public, acum cativa ani, drept ceva degradant, la fel si manelele. Acum Vacanta Mare e un show fara probleme deosebite. Bine, se uita cine doreste, dar blamarea fenomenului nu mai exista. Cat despre manele, pai daca principalele televiziuni cu asta si-au desfatat publicul in noaptea de revelion, fenomenul e “ok” si el.

Mi-au cazut ochii astazi pe o emisiune la B1TV legata de degradarea accetuata a societatii. Sau asa ceva. Nu am urmarit tot, dar spuneau la un moment dat invitatii despre acest fenomen, parca mai accentuat in ultimii ani. Si se mai vorbea la o alta televiziune de o “aceasta societate apatica ce permite inflorirea infractionalitatii”.

Nu e prea bine, as mai spune eu. Cred ca tonul vine dinspre spatiul public, televiziuni in special, si probabil se rasfrange si asupra privatului. Intr-adevar la televiziuni subcultura este servita cu polonicul, sfada desantata, balacareala, diletantismul si superficialitatea sunt loc comun. Sigur ca probabil nu e asta menirea televizorului, dar cu toate astea, imi amintesc de un studiu al CNA, cum ca, la noi in tarisoara programele tv sunt mai violente decat cele din America. Daca, desigur, se poate asa ceva….

Despre politic nu o sa vorbesc in postul asta, desi un rol va fi avand si el. Oricum, m-am vazut nevoit sa rezonez la melodiile celor de la Parazitii, care exprima mai bine sentimentul, in general.

Atentie continut explicit!!





Si ceva mai dragut... tot de la Parazitii

Twitter
Facebook

0 Pareri. Comenteaza:

Trimiteți un comentariu