luni, 27 septembrie 2010

Se "fura" de pe Anti-Plicti in draci :)

Sponsori:

Mi-am instalat recent, pe acest Anti-Plicti, pe care il citesti acum, un mic programel care iti arata in ce masura se copiaza continut de pe blog. Eram doar curios. Aveam indicii ca se intampla dar acum am si date tehnice reci. Dupa cum vezi si in print-screen-ul de jos, din aproape 10.000 de pagini vazute intr-un interval de aproximativ o saptamana, s-au facut aproape 1.000 de copii (cu accent pe o :)

Nu am o problema majora cu asta, sa fiu sincer. Poate chiar ma onoreaza ca Anti Plicti are un astfel de continut copiabil. Cat e? 1.000 din 10.000 e aproximativ 10 %. Din pacate nu-mi mai amintesc cand am instalat programelul, insa nu a trecut totusi mai mult de o saptamana de atunci.

Postarea asta mai are un scop - ala in care imi da o noua ocazie sa le raspund celor care ii preocupa grija, in comentarii, unde sunt sursele articolelor mele? Pai daca toti care ar fi copiat continut de aici ar fi pus link catre Anti-Plicti, acum as fi avut un PR de cel putin 6... Nu s-a intamplat... Asa ca imi rezerv si eu dreptul de a nu imparti cu PR in stanga si-n dreapta.

Asta pe deoparte. Apoi, pe langa articolele pe care le primesc pe mail, majoritatea surselor mele sunt internationale. Cand iau ceva din Romania mereu pun link. Ori, Anti-Plicti nu se adreseaza altor vorbitori decat celor in romana. Evident ca ce se copiaza aici merge catre site-uri in romana...

In sfarsit, cum iti spuneam, nu ma deranjeaza exagerat. As putea, de exemplu, sa implementez softul care nu iti mai permite sa faci click dreapta pe blog. Nu o fac si nu mai vreau sa insist pe chestia asta.

Sa fim noi sanatosi sa reusim sa imbogatim, fiecare cum putem, blogosfera romaneasca. In rest, pace si prietenie :)

PS: daca ai aceeasi curiozitate ca mine, programul de care vorbesc il poti gasi AICI.

Later edit: in urma mesajelor de la cititori, s-a stabilit ca nu tot ce se copiaza de pe Anti Plicti e furt. Am folosit termenul asta in titlu (chiar si cu ghilimele) pentru a-l face mai atractiv. Nu modific sus dar fac precizarea asta aici. Deci nu se fura de pe Anti-Plicti in draci, ci hai sa zicem ca se... copiaza :))

A aparut AntiPlicti.ro - citeste acolo:
- My Name is Khan - un film de Oscar care nu va lua Oscarul
- Cum arata fericirea - video
.
Twitter
Facebook

11 Pareri. Comenteaza:

Dili spunea...

in general nu folosesc aceasta alaturare de cuvinte, dar programasul ala e suuuper tare!

Anonim spunea...

:)) Eu mai salvez din pozutele de vineri (în caz că-ti face TinyPic figuri din nou să vii la mine) dar nu pentru a le publica pe blogul meu ci asa ... sa le am.. Si daca pui anti-click-dreapta fac printscreen ;)

VictorCh spunea...

1. "Se "fura" de pe Anti-Plicti..."
Poate ca totusi "caracterizarea implicita" este putin cam "tare", cata vreme lipsesc dovezile!
2. "...nu-mi mai amintesc cand am instalat programelul..."
a). Rau destul ca nu exista "undeva" (habar n-am UNDE anume - in principiu intr-o "sectiune administrativa" a blogului (al carei continut sa nu fie destinat a fi facut public) o evidenta a informatiilor referitoare la blog (informatii pe care autorul le considera relevante, sau macar utile). Spre ex ar putea figura evidenta modificarilor succesive suferite de blog (adaugiri, completari, "stersaturi", modificari, etc), dar si poate date statistice - data infiintarii, data "lansarii", data trecerii pe domeniu propriu, datele la care s-a ajuns la diferite valori semnificative ("sute intregi" de articole postate, "sute intregi" - sau poate doar "mii intregi" - de comentarii, valori intregi de... postari-anexa (in text sau bara: poze, desene, caricaturi, etc), si/sau de nr de randuri postate in articole, si/sau de articole citate, si/sau de saituri de pe care s-a citat, si tot ce-o mai fi considerand autorul de cuviinta sa retina ca informatii potential utile ulterior (INCLUSIV - spre ex - date despre saiturile momentan inactive pe care a postat pozele back-up).

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ dili - la ce alaturare te referi? iar programul da, e bun desi pe mine unul nu ma incalzeste in mod exagerat :)

@ florinbuda - haha, hai ca esti simpatic. nu e nicio problema. poti sa le si pui. de-aia sunt publice. si de-aia si grupez pozutzele intr-o sectiune unde sunt toate, sa se bucure toata lumea de ele :)

@ victor - pai tocmai am prezentat dovezile in fotografie, victor. cat despre datele tehnice, pai eu le am toate datele astea sau majoritatea dintre ele. bonus, stiu si ce articole sunt cele mai copiate. dar hai sa le interpretam ca avand cel mai mare succes :)

VictorCh spunea...

Nu stiu DE CE, dar constat ca Blogspot "refuza" sa-mi preia comentarii succesive (consecutive) la un acelasi articol (tot asa cum constatasem de mult ca refuza sa ia comentarii prea lungi). Mai am de postat, da'-'s nevoit "s-o iau pe bucatele" - urmeaza in continuare comentarii pt acest articol (cand o binevoi sa mi le preia).
Pana atunci: ai prezentat dovezi ca a fost copiat continut; insasi copierea continutului o consideri direct furt, indiferent ce se intentioneaza a se face cu entitatile copiate? (In comentariile urmatoare - DACA voi reusi sa le postez - se va clarifica ideea.)
Iar acele date tehnice mentionate - daca le ai - inseamna ca n-am inteles eu bine afirmatia citata la pct 2.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ victor - "furt" este cu ghilimele in titlu. imi ceri foarta multa rigoare. asta ar afecta fantastic libertatea exprimarii. plus ca viata e o poezie chiar si bacoviana, nu o ecuatie matematica :)

si mai plus ca din articol rezulta ca nu ma deranjeaza copiatul.

fii deci mai ingaduitor cu un biet suflet de blogger liber/tin :)

lee spunea...

Detin o mica comnitate de couter-strike, avem si un forum , si avem si o rubrica de "fun" care ne mai descreteste fruntea. Am copiat destule de pe aici, dar mereu am lasat la sfarsit un rand, cu "preluat de pe anti-plicti blog". Asa ca oricine dintre membrii mei va folosi google va ajunge in "bratele" dumneavoastra.
Felicitari pentru Site

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ lee - ma bucur ca va pot ajuta in felul asta. anti plicti e un blog public (ca orice blog), nu se omoara dupa profit sau trafic, asa ca chiar nu-s probleme. cu atat mai bine daca pot ajuta... nici eu nu am mereu continut original insa muncesc destul de mult ca sa fac rost de el si se mai compenseaza :D in sfarsit, da-mi cumva linkul vostru, poate vorbim de voi vreodata aici :) bafta, merci de comment.

lee spunea...

www.galatics.ro

Blogul unui concitadin spunea...

daca nu se "fura" se "copiaza" , daca "uita" sa puna linkul se "placiaza" am inteles eu bine? atunci la ce mai exista acel "copyright" din josul paginii?

VictorCh spunea...

Cippy: "fii deci mai ingaduitor cu un biet suflet de blogger liber/tin :)"
Eu de fapt intentionasem sa mai incerc sa postez fragmente din lungul meu comentariu (cel care nu aparuse), deoarece consideram (si consider) ca am scris in el cateva idei pertinente si de interes. Intrucat insa e scris pe un "ton"... critic, si NU intentionez "sa-mi bat capul" sa-l modific re-editandu-l in alta "nuanta", dupa rugamintea dumitale - am renuntat.

Constantin: 1. Poate fi considerat ca se "fura - sau se "plaGiaza" - atunci cand cineva isi insuseste creatia altcuiva si o prezinta "in public" drept fiind a lui proprie, dar NU si atunci cand prezentarea publica este facuta cu precizarea corecta a faptului ca acel continut este preluat si definirea corecta si completa a saitului-sursa (preferabil insotita si de un link activ catre textul/imaginea in cauza de pe acel sait), si CU ATAT MAI PUTIN atunci cand copiezi ceva doar pt folosinta proprie.
2. Ma bucur ca a mai remarcat si altcineva faptul ca acel "copyright" - atata timp cat nu este sustinut IN PRACTICA prin pedepsirea incalcarii lui - ramane doar o notiune teoretica, abstracta.

Trimiteți un comentariu