marți, 7 septembrie 2010

Replici de agatat sau cum sa incepi o conversatie

Sponsori:

Replici de agatat stiti cu totii, nu e asta problema. Adica ii spui fetei "auzi, draga, te-a durut cand ai cazut din rai?", si ea ar trebui sa cada pe spate. Sau "ai o harta?" "Pentru ce?" "Ca m-am pierdut in ochii tai". Ok, nu despre replici de agatat de genul asta e vorba. Am gasit un articol ceva mai complex, pentru cei mai evoluati dintre voi - baieti si fete. Este despre arta conversatiei in general si mai mult, ce spun profesionistii vorbelor despre cum sa incepi o conversatie cu un necunoscut. Adica mai mult decat simple replici de agatat, te invata despre o anumita stare de spirit. Din punctul meu de vedere e mai importat. In continuare traducerea si mai ales adaptarea articolului...

Denise Fannel - stand-up comedianta: "Eu cand incep o conversatie, ma uit la persoana sa vad daca poarta ceva, daca are ceva de care sa ma pot lega. Haine, pantofi, cravata. Adica oamenilor le place sa te legi de ceva ce-i al lor si cu care poti avea ceva in comun. Mai mult, cred ca fetele pot sa reuseasca sa inceapa conversatiile cu barbatii si folosindu-se de chestii mai nebunesti. Eu de exemplu ma holbez la baieti pana ma observa si cand o fac ii intreb de ce se uita la mine. Asa ca de fiecare data imi spun ca cel mai rau lucru care se poate intampla e sa nu raspunda. Oricum n-am nimic de pierdut..."

Cristophe este cel care i-a imbracat pe Bill Clinton, Nicole Kidman si Liv Tyler: "Nu fa pe durul, pe omul cool. A fi intimidant nu este o modalitate de a incepe un dialog sau o relatie. A fi obisnuit si prietenos e o modalitate optima de a construi increderea. Apoi nu uita ca toata lumea are o fantezie in cap. Spune-le ca iti aduc aminte de o anumita celebritate. Poate atingi coarda aceea in care toti oamenii vor sa devina cineva."

Danny Millan - proprietarul unei companii de imbracaminte: "Poarta-te cu persoana cu care incepi o conversatie ca cu un om si nu ca cu cineva pe care vrei sa agatzi. Poti doar sa spui: nu incerc sa ma dau la tine dar ai un zambet frumos. Iar daca nu e sa fie mai mult, nu fortza lucrurile. Toata lumea apreciaza sa i se spuna ceva frumos, fara obligatii. Fii onest, fa un compliment si mentine contactul vizual. Daca e sa fie, va fi..."

Donald P. Gregg - fost ambasador SUA in Coreea de Sud: "A arata ca ai un simt al umorului dezvoltat iti deschide multe usi. De asemenea dorinta de auto-ironie poate ajuta. Nu uita ca nu trebuie sa vorbesti prea mult. Si cand vorbesti cu cineva nu te uita in stanga si-n dreapta pentru a vedea cine mai e in camera sau in jurul vostru."

Dr. Joy Browne - psiholog: "Alegeti ceva din mediul inconjurator pentru a incepe o conversatie. De exemplu - nu ti se pare ca asta e cel mai urat tablou din lume? E ceva la care altcineva se poate concentra, poate comenta si nu este amenintzator in niciun fel. Pe langa asta mai trebuie sa fii curajos."

Paula Froelich - scriitor si jurnalist: "Incepe cu un compliment. Chiar nu se prea spun complimente in lumea asta. Un tip s-a uitat intr-o zi la mine si mi-a spus ca sunt f.f. frumoasa. A fost foarte scurt, simplu iar eu am ramas flatata si fara cuvinte, ceea ce rar mi se intampla. Insa asigura-te ca e sincer. A purta o conversatie buna inseamna a vorbi despre lucrurile comune si asta implica si o buna ascultare. S-ar putea sa fi interesat/a doar de corpul lui/ei insa s-ar putea sa nu ajungi prea departe daca nu-i asculti si creierul..."

de aici

Vezi si:
- Lie to Me sau de ce nu vreau sa ghicesc gandurile oamenilor
- Limbajul corpului. Ce semnale trimit fetele prin limbajul corpului
.
Twitter
Facebook

3 Pareri. Comenteaza:

Mihnea Balici spunea...

asta numesc eu sfaturi... nu ca altele... trebuie sa nu pari disperat, gen: Te-am visat azi noapte uc mine in pat. :))

Cristina spunea...

Am gasit si eu articolul via stirile de pe Yahoo. Intr-adevar, pentru cei mai care au 'evoluat' de la/ sau nici n-au folosit replici penibile. Oricum, un material ce a meritat efortul de a fi tradus.

Cippy (Anti-Plicti) spunea...

@ mihnea - asta numesc eu cititor! merci de apreciere :)

@ cristina - ma bucura mult ca ai inteles ce-am facut aici. cu atat mai mult cu cat esti fata... deci mai degraba "agatzabila" :D:D merci, deci :)

Trimiteți un comentariu